Onur Şan: “Komplekslerimi dövdüm”

Yakışıklı türkücü Onur Şan, komplekslerini yenmiş bir şekilde yeniden dönüyor.

Onur Şan: “Komplekslerimi dövdüm”
Sözcü'de yer alan habere göre müzik endüstrisindeki iddiaların aksine en çok dinlenen müzik türünün türkü olduğunu belirten Onur Şan, hayatındaki belli dönemlerde her insan gibi sıkıntı yaşadığını söyleyerek “Artık komplekslerimi dövdüm” dedi.

Kariyerinin bir döneminde Onur Şan algısını yönetmekte sıkıntı yaşadığını belirten Onur Şan bu durumun bile kariyerine katkı sağladığını belirtti. Esen Müzik’ten çıkardığı “Göresim Var” albümündeki, albüme ismini veren besteyi eşi için yazdığını da sözlerine ekledi. Hayatındaki gelişmelerde eşine olan hak etme duygusunun yattığını söyleyen sanatçı şunları söyledi:

“Doğduğumda ailemden dolayı zaten müziğin içine düştüm. Dedem, amcam ve babamla gelen öğreti beni adeta müziğin dibine düşürdü. Her anlamda eğitimim için mücadele verdim. Türkü, bu ülkede yaşayan herkes gibi benim de genetik hafızamda var. Dönem dönem diğer müzik türleri fazla dinlenebilir ancak bu coğrafyada en çok dinlenen hep türkü olmuştur. Bunu bilerek temel ve akademik müzik eğitimimi en güçlü enstitülerde aldım.

ŞÖHRETİ YENİ HAZMETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Bunun getirdiği bir şöhrete ulaştım fakat hayatımda sadece şöhret yok. Buna rağmen şöhreti yeni hazmettiğimi düşünüyorum. Tevafuk ve nasip olgularıyla komplekslerimi dövdüm. Bütün bildiklerimi unuttum. Unuttum ki böylece her şeyi hak etmeyi öğrendim. Eşim ve ailesi bana hüsn-ü zan besledi. Eşimi ölene kadar hak etmeliyim duygularıyla ‘Göresim Var’ı yazdım ve besteledim”


Aldığı müzik eğitimi ve beslendiği kültür sayesinde müzikte araştırmalar içerisinde olmaktan haz aldığını söyleyen Onur Şan yepyeni projelerin hazırlığında olduğunu da aktardı.