OPERASYON BAŞLADI!

TFF, Ankara-A-Gücü evliliğinde 3 faullü hareket belirledi, 2 kulübe ihtar çekti..

OPERASYON BAŞLADI!

Gökçek’in 2 kulüple resmi bağı tespit edilip 3 gün süre verildi. Ankaraspor satılmazsa ‘17 takımlı lig’ izleyeceğiz

FUTBOL Federasyonu, ’Ankara operasyonu’ için dün önemli bir adım attı ve A.Gücü ile Ankaraspor’a ihtarname çekti. Ankaraspor Onursal Başkanı Ahmet Gökçek’in 30 Ağustos’taki A.Gücü kongresinde başkan seçilmesinden sonra harekete geçen TFF, dün Kayseri’de olağanüstü bir toplantı yapıp konuyu masaya yatırdı. Hukuk Kurulu’nun yönetime sunduğu rapor değerlendirmeye alınırken toplantı sonrasında şu açıklama yapıldı:

“TFF, A.Gücü ile Ankaraspor A.Ş. arasında ortaya çıkan ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğunu saptadı. Mevcut durum TFF Statüsü’nün 18 ve 76. maddeleri ile TFF Kulüp Tescil Talimatı’nın 17. maddesine aykırıdır. Aykırılıkların giderilmesi için A.Gücü ile Ankaraspor A.Ş.’ye ihtarname gönderilmiştir.

İHLALİN ortaya çıkmasına neden olan kararların 3 gün içerisinde ortadan kaldırılması ya da Ankaraspor A.Ş. hisselerinin sportif rekabeti engellemeyecek ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde 3. kişilere devredilmesi gerekmektedir. Bunlar yapılmaz ise adil oyun düzeninin sağlanabilmesi için Ankaraspor A.Ş. tedbiren müsabakalara alınmayacaktır.”

3-0 HÜKMEN YENİK!

SÜRE çarşamba günü dolacak. Ardından TFF, perşembe günü Ankaraspor’un lig maçlarını erteleyecek. Dosya önce Disiplin’e gidecek ardından Ankaraspor küme düşürülecek. Sonra başvuru yapılırsa konu Tahkim Kurulu’na aktarılacak. Ligden atılma kararını Tahkim onaylarsa, Ankaraspor tüm maçlarda 3-0 hükmen yenik ilan edilecek.

FEDERASYON ayrıca UEFA’dan da resmi görüş aldı. UEFA’nın “Gereğini yapın” talimatı üzerine TFF, bu kararı uyguluyor. Olayın başka bir fotoğrafı daha var. O da TFF Başkanı Mahmut Özgener’in Başbakan Erdoğan ile birlikte milli maçı izlemesi. Aynı maça gelen Melih Gökçek’e rağmen 1 gün sonra böyle bir kararın çıkması.

İŞTE O MADDELER

Hiçbir gerçek veya tüzel kişi (holding şirketleri ve grup şirketleri de dahil) herhangi bir müsabakanın veya turnuvanın dürüstlüğünün tehlikeye düşmesine neden olacak şekilde birden fazla kulübün veya grubun kontrolünü elinde bulunduramaz.

1- Gerçek veya tüzel kişiler, aynı ligdeki birden fazla kulübün hakim hissedarı veya yönetim kurulu üyesi olamazlar.

2- Çoğunluk hisseleri veya yönetime hakim hisseleri aynı gerçek veya tüzel kişilere ait kulüpler, aynı ligdeki müsabakalara iştirak edemezler. Bu şekildeki kulüplerden birinin sportif başarısızlığı sonucu bir alt lige düşmesi halinde, bu kulüpler aynı ligdeki müsabakalara iştirak edebilirler.

TFF üyesi kulüpler ve birlikleri, üyelikleri ile ilgili bütün kararlarını herhangi bir dış kurum veya kuruluştan bağımsız olarak kendileri alırlar. Bu zorunluluk, kurumsal yapılarına bakılmaksızın bu üyelerin hepsi için geçerlidir.

‘Doğmamış çocuğa don biçtiler’

TFF’NİN ’ihtarnamesi’ tepki gördü. A.Gücü Onursal Başkanı Cemal Aydın, “A.Gücü dernekler yasasına bağlı. Yönetimi onaylanmadı. Ankaraspor ise bir şirket. Bir kişi nasıl iki tarafta birden hisse sahibi olabilir. Doğmamış çocuğa don biçmeye çalışıyorlar. İşi bilmeyen 3 adam bu iş oldu bittiye getiriyor” şeklinde konuştu.

ANKARASPOR Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz ise “Çifte standart var. Bunun bir siyasi karar olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle birleşme sözkonusu değil” dedi.

Vatan

Konular Spor Haberleri