Oray Eğin'den 'Gülben Ergen' iddiası!

Oray Eğin: "Her iddiasına girerim Gülben Ergen er ya da geç dayanamayacak ve yanıt verecek. Kendisini tutamayacak!"

Oray Eğin'den 'Gülben Ergen' iddiası!
Habertürk'ten Oray Eğin'in yazısı...

Gülben bu tuzağa düşer!


Ahmet Tulgar zamanında Hülya Avşar’a “Metin Münir’in ‘Sabah Olayı’ kitabını okudunuz mu?” diye sorduğunda beklediği gibi hayır cevabı almıştı. Ne alaka değil, Münir piyasaya sonradan giren bir gazetenin nasıl sektörün liderini tehdit ettiğini anlatıyordu kitapta.

Sabah ilk yıllarında durmaksızın düzenli bir şekilde Hürriyet’e saldırıyordu. Amacı muhatap alınmaktı.

Çünkü muhatap alınırsa bir anda Hürriyet’in dengi haline gelecek, aynı ligde top koşturacaktı.

Zehir gibi bir zekâsı olan Hülya Avşar anlatılınca benzetmeyi çözdü: Bugün Gülben Ergen varsa zamanında Hülya Avşar ona cevap verdiği, muhatap aldığı, onu bir anda kendi rakibine dönüştürdüğü için var.

Çok sofistike bir taktik de değil bu, ama zaman zaman herkes bu tuzağa düşüyor.

Gülben Ergen şimdilik oyunu kuralına göre oynuyor, kendisine saldıranlara yanıt vermiyor. Kısacası Hülya Avşar’ı düşürdüğü tuzağa düşmemeye çalışıyor. Yeşim Salkım ve Seren Serengil’i muhatap kabul etmiyor.

Ama her iddiasına girerim er ya da geç dayanamayacak ve yanıt verecek. Kendisini tutamayacak.
Çünkü magazin şöhretleri Gülben Ergen kadar stratejik bile olsalar sonuçta kendilerini besleyenin bu polemikler, bu tür tartışmalar olduğunu biliyorlar. Tepede tek başına yaşamanın keyfi yok, rakip yaratmak, didişmek adeta bir zorunluluk. Şöhret çarkı işlesin diye… Hülya Avşar da bu yüzden Gülben Ergen’i bile bile ringe davet etti. Evet, sonuçta Gülben Ergen diye biri şöhret oldu. Ama Hülya Avşar da bir gün bile şöhretinden, starlığından hiçbir şey kaybetmedi. Hatta yarattığı rakiple daha fazla gündeme geldi, haber oldu, şöhretini yeniden yarattı.

GÖRECEKSİNİZ

Gülben Ergen de bir süredir eski performansında değil. Öyle ya da böyle, istese de istemese de muhatap almak, yanıt vermek, bu oyunu sürdürmek zorunda kalacak. İyi olur, bize de geçmiş şöhretlerin kavgasından eğlence çıkar.

İKİSİNİN FARKI NE?

Yıllar önce Gülben Ergen ve Yeşim Salkım arasındaki kavga ilk patladığında bir yazı yazmıştım, aklımda o yazıdan tek bir cümle kaldı: Bu kavganın bir tarafı halk gözünde sempatik, diğer tarafı ise antipatik.

Kimin hangisi olduğunu keşfetmek zor değil, bu önermenin hâlâ geçerli olduğunu düşünüyorum.

Oray EĞİN / Habertürk