Ordu'da sel felaketi yaşanıyor!..

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde sel ve heyelan sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp... 2 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı belirtiliyor.

Ordu'da sel felaketi yaşanıyor!..
Milliyet'te yer alan habere göre Ordu’da dün etkili olan ve hayatı felç eden sel bugün de Perşembe İlçesi’nde etkisini gösterdi. Sel ve heyelan sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi kayıp... 2 kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor.

KÖPRÜ, 16 EV YIKILDI

İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı Deresi taştı. Park halindeki bazı araçlar sel sularına kapıldı. Dereye sürüklenmemesi için iş makineleri yardımı ile araçlar bölgeden çekildi. Bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Yüksek kesimlerdeki mahallelerde de heyelan meydana geldi. Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da ekipler tarafından kurtarılarak güvenli bölgeye alındı. Yumrutaş Mahallesi’ndeki Kargıcak deresinın taşması sonucu dere kenarındaki evde mahsur kalan vatandaşlar da kurtarıldı. Fakat yakınları Alim Canbulut’un kaybolduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine bölgede belediye, afad ve itfaiye ekipleri kaybolan kişinin bulunması için seferber oldu.

6 SAATTE 158 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Temmuz  gecesi itibarıyla bölgede aşırı yağış uyarısı geldiğini hatırlatarak, "Ondan  sonra tüm birimler olarak harekete geçtik. Peşinden de bu yağış geldi. 4 Temmuz  gecesi başlayan yağış 5 Temmuz'da daha da şiddetlenerek 6 saatte yaklaşık 158  kilogram yağış düştü. Özellikle Perşembe ve Fatsa ilçemizde büyük hasarlar  oluştu." dedi

Hasarların özellikle işyerlerinde, köprü ve yollarda oluştuğunu ifade  eden Işık, "Dün can kaybımız yoktu. Sadece Perşembe ilçemizde mahsur kalma vardı.  Ekiplerimiz bu mahsur kalanlara müdahale ettiler. Bu kişileri enkaz altından sağ  salim çıkardık" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, Perşembe ilçesinde geceden beri şiddetli yağmurun devam ettiğini  anımsatarak, şöyle devam etti:

"Tarlacık mahallemizde bir heyelan oldu. Heyelan bir evimizin üzerine  geldi. Bu evde 3 kişi mahsur kalmıştı. Şu anda ekiplerimiz bölgede çalışmaya  devam ediyorlar. Ekiplerimiz, buradan bir bayan vatandaşımızı ölü olarak olarak  çıkardılar, 2 vatandaşımıza da yaralı olarak ulaştılar. Bu yaralılar sağlık  ekiplerimize teslim edildi. Bunun dışında da yine Perşembe ilçesi Yumrutaş  mahallemizde yine bir ihbar geldi bize. Bir vatandaşımızın tarım arazisine  giderken sele kapıldığıyla ilgili. Bu ihbar üzerine ekiplerimizi o bölgeye  gönderdik. Çalışmalar o bölgede devam ediyor."

Işık, bölgeye Samsun ve Erzurum'dan arama kurtarma ekiplerinin de  geleceğini kaydetti.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI

Ordu'nun Perşembe ilçesinde çok kuvvetli  ve şiddetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Ordu-Perşembe-Ünye üzerinde bulunan yağışlı hava kütlesi etkisini sürdürüyor.

Sürekli yağışlara neden olan hava kütlesinin öğle saatlerine kadar  etkili olması ve Perşembe ilçesinde kuvvetli ve şiddetli yağışlara neden olması  bekleniyor.

Uyarıda, yağışla ilgili oluşabilecek ani sel, su baskını, sel, heyelan  ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli olunması, gerekli önlemlerin alınması istendi.