Orijinal değil uyarlama diziler!

Her ne kadar Türk dizileri yurtdışına ihraç edilse de son yıllarda uyarlama olan diziler ülkemizde de sıklıkla ekranda yer almaya başladı. Bugünlerde izlediğimiz 10’a yakın dizi aslında yurtdışında çoktan seyirciyle buluşmuş.

Orijinal değil uyarlama!
Akşam'da yer alan habere göre son dönemde ekran izleyicisine farklı diziler sunmak isteyen yapımcılar rotayı yurtdışına çevirdi!

Daha önce tek tük hayatımızda yer alan bu tarz projelerin örnekleri, bugünlerde ise bir hayli fazla olmaya başladı. ‘İçerde’, ‘Anne’, ‘Kiralık Aşk’, ‘Paramparça’, ‘Seviyor Sevmiyor’ gibi birçok proje yurtdışında yayımlanan dizilerden uyarlanarak Türk izleyicisiyle buluşuyor.

Hazal Kaya’nın ‘Maral: En Güzel Hikâyem’den sonra ekran izleyicisiyle buluşmaya hazırlandığı dizi, ‘Shameless’dan uyarlama olacak. ABD’de yayımlanan aile komedisi dizisi, yayımlandığı dönemlerde yüksek derecede reytingler elde etmişti.

Kiralık Aşk

69. bölümde final yapmaya hazırlanan Kiralık Aşk’ın esinlendiği dizi ise Japon yapımı ‘Can Love Become Money’… Birebir uyarlama olmayan dizinin orijinalinde esas kız bir otelinin CEO’sunun yanına temizlikçi olarak giriyor.

Paramparça

Erkan Petekkaya, Ebru Özkan ve Mine Tugay’ın başrol oynadığı ‘Paramparça’ üç sezondur seyirciyi avuçlarının içine almayı başardı. Entrikalarla dolu dizi Güney Kore’de yayımlanan ‘Autumn Tale’ adlı dizinin konusundan esinlenmiş.

Hayat Şarkısı

Burcu Biricik ve Birkan Sokullu’nun yer aldığı ‘Hayat Şarkısı’ günlük bir dizi olan 'Flames Of Ambition' ile birebir benzer özellikler gösteriyor. Orijinali her gün yayımlanan bir dizi olduğu için projenin diğer uyarlamalar gibi bir süre sonra senaryo sıkıntısı çekmeyeceği söyleniyor.

Seviyor Sevmiyor

'Seviyor Sevmiyor’da yine bir Güney Kore uyarlaması olan dizi. Yapımın orijinali toplam 16 bölüm. Dizideki esas kız Deniz, imaj olarak da gerçeğine sadık kalınan bir karakter.

Anne

Yayımlandığı bölümleriyle izleyiciyi gözyaşlarına boğan ‘Anne’nin benzeri Japonya’da ortaya çıktı. Proje ‘Mother’ adlı dizinin Türkiye’deki hali oldu.

İçerde

Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin başrol oynadığı ‘İçerde’ dizisi de farklı bir daldan uyarlama. Proje, diğer yapımların aksine 2006 yapımı olan 'Köstebek' filminin dizi versiyonu oldu.