Ortaköy'de gece kulübüne silahlı saldırı!

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Noel Baba kıyafeti giyen terörist, uzun namlulu silahla gece kulübüne girerek ateş açtı...

Ortaköy'de gece kulübüne silahlı saldırı!
İstanbul'da yılbaşı gecesi alçak saldırı!

Ajanslardan edinilen bilgiye göre  İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı. Saldırı saat 01.15 sıralarında gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan saldırgan 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi.

İçeride yeni yıl kutlaması gelen vatandaşların üzerine kurşun yağdıran terörist 39 kişiyi şehit etti.

Saldırıda 65 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis kaçan teröristi yakalamak için çalışma başlattı. Ancak güvenlik kamerasına yansıyan teröristin kaçtığı iddia ediliyor.

Görgü tanıkları ise birden fazla saldırgan olabileceğini iddia etti. Yaralılar ambulanslanla çevre hastanelere kaldırıldı.

REİNA'DAKİ SALDIRI İÇİN SON AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Ortaköy saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Akdağ, "Şu an hastanelerde 65 yaralı var. 4'ünün durumu oldukça ciddi" dedi.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar da şöyle:

"Yılbaşından önce birçok operasyon gerçekleştirildi. Bu tip istihbaratlar hep geliyor. Buna yönelik tedbirler de alınıyor. Biz olay yerine de gittik. Bir katliam gerçekleştirilmiş. İnsanlık dışı, vahşet. Şu ana kadar 39 insanımız hayatını kaybetti. 20 kişinin kimliği belli. Bunun 15'i yabancı uyruklu, 5'i de Türk vatandaşı.

Emniyet'in yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde bir kişi olduğu gözüküyor. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. İçeride de farklı bir giysiyle birlikte dışarıya çıkmaya çalıştığına dair bilgiler var. Saldırganın yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor."


Ortaköy'de gece kulübüne silahlı saldırı!