Ortalığı karıştıran komedi filmi!..

Röportaj (The Interview) filmi Kuzey Kore'de büyük öfkeyle karşılanmış ve "Yüce lideri aşağılıyorlar" yorumları yapılmıştı.

Ortalığı karıştıran komedi filmi!..
BBCTürkçe'de yer alan habere göre hemen ardından Sony yoğun siber saldırılara maruz kalmış ve şirketin bilgisayarlarından aralarında çekimine başlanmamış film senaryoları dahil pek çok gizli belge sızdırılmıştı.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Sony ile sürekli temas halinde olduklarını ve gerekli adımların atılacağını söylerken, "Bunlar oldukça gelişmiş saldırılar" yorumunu yaptı. ABD Federal Araştırma Bürosu FBI ile Adalet Bakanlığı'nın konu hakkında soruşturma başlattığını söyleyen Earnest, "Şu aşamada sorumluların kim olduğunu söylememiz doğru olmaz" dedi.

Daha önce Reuters haber ajansı ABD'li yetkililere dayandırdığı bir haberde saldırıların Kuzey Kore'den geldiğinin tespit edildiğini yazmıştı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TEPKİSİ

ABD Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Newt Gindrich, Sony'nin kararı ile ABD'nin ilk siber savaş yenilgisini aldığını söyledi.

Hollywood'un bazı önemli isimleri de Sony'nin kararını "korkaklık" olarak değerlendirdi. Komedyen David Williams, Twitter hesabından kararı şu sözlerle eleştirdi:

"Bugün Sony Pictures'ın, kendi halkını öldüren zalim bir diktatörün baskılarına boyun eğdiği, üzücü bir gün."

Bir diğer ünlü komedyen Ben Stiller da bu durumu "ifade özgürlüğüne bir tehdit" olarak yorumladı.