Otobüs muavinleri altın dolu çantayı çaldı!

Hatay’dan İzmir’e doğru yola çıkan iki kuyumcu otobüste içi altın dolu çantalarını çaldıkları gerekçesiyle iki muavinden şikayetçi oldu. Hırsızlar suçlarını itiraf ederken, çantanın izine ulaşılamadı.

Otobüs muavinleri altın dolu çantayı çaldı!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Hatay'dan İzmir istikametine giden yolcu otobüsünde muavin olarak çalışan A.A. ile M.U'nun, yolculardan Hakan Atalay'ın 750 bin lira değerindeki 5 kilogram altınını çaldığı iddia edildi. Atalay'ın altınlarının çalındığını fark etmesiyle ortaya çıkan olay sonucu A.A. ile M.U. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, altınların izine rastlanmadı. Atalay, "Altınlarımın olduğu çantayı bagaj kuponu karşılığında muavin M.U'ya teslim ettim. O da ikram dolabına koydu. Ancak daha sonra altınlarım kayıplara karıştı. 25 yıldır İzmir ile Hatay arasında gidip geliyorum. İlk defa böyle bir şey geldi başıma. Zararım çok büyük" dedi.

İKRAM DOLABINA KOYDU

Hırsızlık olayı, 28 Şubat'ta Hatay'dan İzmir'e giden özel bir otobüs firmasına ait otobüste meydana geldi. Kuyumculuk işiyle uğraşan Hakan Atalay ile arkadaşı Özen Turan, iş için yanlarında bulundurdukları çantada değeri 750 bin lirayı bulan altın bilezik, bileklik, küpe ve yüzüklerle birlikte 31 Y 8823 plakalı otobüse bindi. Atalay, altınların bulunduğu çantayı muavin M.U'ya teslim edip, alt bagaj yerine ikram dolabına koymasını söyledi. Atalay'ın isteğini kabul eden muavin M.U, Atalay'a karşılığında bagaj kuponu vererek altınların bulunduğu çantayı ikram dolabına yerleştirdi.
Otobüs Manisa'nın Kula ilçesinde bir dinlenme tesisine geldiği sırada Özen Turan tuvalete gitti.

Bu sırada otobüste bekleyen Hakan Atalay da Özen Turan'ın gelmesini beklemeden tuvalete gitti. Bu esnada otobüse dönen Turan, çantanın ikram dolabında olmadığını görünce durumu Atalay'a bildirdi. İçinde 750 bin liralık altınların kaybolmasıyla neye uğradığını şaşıran Atalay muavin M.U'ya içi altın dolu çantanın nerede olduğunu sordu. M.U. ise Atalay'a "Çanta yok. Sen bana çanta vermedin" diyerek çantayı görmediğini iddia etti. Muavinin çantayı almadığını öne sürmesi üzerine Atalay bagaj kuponunu gösterdi. Ardından M.U. çantayı Atalay'la beraber yerleştirdiğini kabul eti. Bunun üzerine durum hemen jandarma ekiplerine bildirildi.

BİRİ TUTUKLU BİRİ SERBEST

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmanın yaptığı sorgulamada muavin M.U. ile A.A. çantayı çaldıklarını kabul etti. M.U. denetimli şekilde serbest kalırken, A.A. tutuklanarak Hatay Cezaevi'ne gönderildi. Ancak muavinlerin çaldıkları öne sürülen içi altın dolu çantaya ulaşılamadı.