Otobüsteki tekmeli saldırıda iki tanık aranıyor!

İstanbul’da, şort giydiği için halk otobüsünde saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi’nin avukatı, Terzi’ye otobüste yardım eden iki kadını tanıklık yapmaya çağırdı.

Otobüsteki tekmeli saldırıda iki tanık aranıyor!
Sabah'tan Mesut Er'in haberine göre İstanbul Maslak'ta 12 Eylül'de çalıştığı hastaneden çıkıp Çekmeköy'deki evine giden Ayşegül Terzi'nin halk otobüsünde yüzüne tekme atan Abdullah Çakıroğlu, 26 Ekim'de hâkim karşısına çıkacak.

Çakıroğlu, "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Güvenlik görevlisi Çakıroğlu'nun avukatının mahkemeye yaptığı "tutukluluk halinin devamına itiraz" da mahkemece reddedildi. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve kadın örgütlerinin de takibinde olan davada hemşire Ayşegül Terzi'yi savunacak olan Bahar Ünlüer Öztürk, Adli Tıp Raporu, kamera kayıtları ve tanık ifadeleri başta olmak üzere tüm delilleri mahkemeye sunduklarını belirtti.

Terzi'nin saldırıya uğradığı anda yanında olan ve otobüsten indiğinde kendisine yardım eden iki kadına da ulaşmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, "Ancak kim olduklarını bulamadık. İfadeleri davanın seyri açısından kritik öneme sahip" dedi.