Gökhan Sayhan: 'Oyuncusu çok olan bir arena..'

Gökhan Sayhan’ın ilk single çalışması Kasım Ayı’nın ilk haftasında dijital platformlarda yerini aldı...

'Oyuncusu çok olan bir arena..'
Gökhan Sayhan'ın Vatan'da yayınlanan röportajı..

GÖKHAN SAYHAN:  'İYİ ŞEYLER VE EMEK HER ZAMAN YERİNİ BULUR'


İlk single albümünüz Giderim Dönmem müzikseverlerce beğenildi. Bize albümü anlatır mısınız?

Giderim Dönmem’in söz ve müziği bana, düzenlemesi Tansel Doğanay’a ait. Tansel akustik şarkıların aranjelerinde başarılı bir isim olduğu için onunla çalışmayı istedim. Albüm Seyhan Müzik’ten çıktı. Sadece dijital olarak satışa sunuldu ki ben artık bunun tek başına yeterli olduğuna inanıyorum. İnternetteki paylaşımlarından da çok mutluyum.

Klibiniz de öyle klasik aşk ya da ayrılık sahneleri görmüyoruz...

Evet. Aşklar aslında ayrılıklar da dahil, en iyi yüzleşme vesilemiz hayatta... Ben de hem şarkıda hem de klipte bunu vermeyi tercih ettim.

Her şey nasıl başladı?

Şarkı söylemeye hevesli her çocuk gibi benim de evde kendi kendime, hayali izleyicilere ya da eşe dosta verdiğim “konserlerim” oluyordu.  Tepkilerden aldığım cesaretle 1999 yılında Ege Bölgesi genelinde düzenlenen bir ses yarışmasına katıldım ve birinci oldum. Daha sonra 9 Eylül Üniversitesi’nde Batı Müziği üzerine şan eğitimi aldım. Eğitimime pop müzik üzerine şan eğitimi alarak devam ettim. Uzun bir eğitim sürecinden sonra 2004 yılında İstanbul’a geldim ama burada da eğitimler devam etti...

OYUNCUSU ÇOK OLAN BİR ARENA İÇİNDEYİM

Yorumcu kimliğiniz yanında söz ve besteci olarak karşımıza çıktınız. Siz kendinizi nasıl tanımlarsınız?


Aslında müziğe şan eğitimi alarak, yorumculuğumu geliştirerek başladım. Ufak tefek yazıp karaladığım sözler ve oluşturduğum melodiler vardı fakat üzerine pek gitmiyordum. Müfit Bayraşa ile çalışırken; “Oğlum beste de yapmalısın. Artık sana ödev, her hafta bana bir beste hazırla getir, onları geliştirelim” dedi. Müfit bey’in de desteği ile besteciliğim gelişti. Biriktirdikçe de geliştiğimi görüyorum. Dolayısıyla şimdilik “şarkıcı” diyelim, buradan bir alnımın akıyla çıkmak ilk hedefim. Elbetteki idealim, kendi şarkılarını seslendiren bir şarkıcı olarak anılabilmek. Single için beklemem ve ilk kez sesimi kendi şarkımla duyurmayı istemem de bu sebeptendi.

Yeni albüm yapan sanatçılar, sektörde hemen kabul görüyor mu?

Oyuncusu çok olan bir arena içindeyiz. Kabul görecek güçte bir şarkınız, yorumunuz yok ise günümüzde çoğunluk arasından kendinizi gösterebilmeniz imkansız.
Konular Röportaj