Özge Özsağman'ın canlı yayınında gerginlik

Fethullah Gülen'in kardeşinin tecavüz dosyasını kapatan AKP'li vekilin zor anları... AKP Milletvekili Celalettin Güvenç, dün katıldığı programda zor anlar yaşadı.

Özge Özsağman'ın canlı yayınında gerginlik
ODATV'de yer alan habere göre Fethullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin faili olduğu tecavüz dosyasının kapatılmasıyla suçlanan AKP Milletvekili Celalettin Güvenç, dün katıldığı programda zor anlar yaşadı.

TGRT’de yayınlanan “Meselenin İç Yüzü” programına, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun kaleme aldığı “Mahrem / Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları” adlı kitabı damga vurdu.

Özge Özsağman’ın sunduğu programa, AKP Milletvekili Celalettin Güvenç, CHP Milletvekili Aytun Çıray, emekli general Ahmet Yavuz ve emekli askeri hakim Veysi Savaş katıldı. Başkanlık tasarısının tartışıldığı programın son bölümünde CHP’li vekil Aytun Çıray, AKP’li Celalettin Güvenç’in Erzurum Valisi olduğu dönemde Fethullah Gülen'in kardeşinin karıştığı tecavüz olayını hatırlattı.

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu yazdığı “Mahrem” kitabıyla; S.Ö. adlı 15 yaşındaki bir küçük kıza 84 kişi tarafından tecavüz edilmesine dair dosyanın nasıl kapatıldığının ayrıntılarını ortaya çıkarmıştı. Kitapta; Fethullah Gülen’in kardeşi S. Gülen’in ve yeğeninin de şüpheli olduğu soruşturma dosyasının üstünün AKP-Cemaat ortaklığıyla örtüldüğü anlatılıyor. İddiaya göre; dönemin Erzurum Valisi, bugünün AKP Milletvekili Celalettin Güvenç mağdur S.Ö.’nün kaldığı yurdu bastı ve “Hoca’ya (Fethullah Gülen’e) komplo mu kuruyorsunuz” diye çıkıştı.

TGRT’deki programda da CHP’li Çıray’ın AKP’li Celalettin Güvenç’e bu olayı hatırlatması üzerine, Güvenç dosyayı kapatan ismin FETÖ’den alındığını söyledi. Çıray da, “Sizin Vali olduğunuz dönem de mi alındı yoksa 15 Temmuz’dan sonra mı?” diye sordu. Çıray ayrıca AKP’li Güvenç’e rektör kardeşinin Fethullah Gülen’le görüşmeye gidip gitmediğini sordu. AKP’li Celalettin Güvenç bu iki soruya da yanıt vermedi.

ODATV.COM

Habere ilişkin görüntüleri izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!...