Özgün evladiyelik şarkıların peşinde!

‘Şimdi Burada Olsan’ isimli parçasıyla zirveyi zorlayan Özgün, sanat hayatında 10’uncu yılını kutluyor. Ağızlara pelesenk olmuş birçok şarkıya imzasını atan popçu, müzik kariyerinde 10’uncu yılına özel bir albüm çıkarmak için kolları sıvadı.

Özgün evladiyelik şarkıların peşinde!
Özgün'ün Akşam'da yayınlanan röportajı..

Ankara’da popüler biriyken İstanbul’a kariyer yapmak için gelmişsiniz. Peki aradığınızı bulabildiniz mi?


Arayışlar devam ediyor, biz çok güzel işler yaptık. Şarkı söylemek tüm dünyada en popüler meslek. Başka sektörlerde meşhur olmuş manken, sinema, dizi oyuncusu, tiyatrocu birçok kişi şarkı söylemeye ve albüm yapmaya çalışıyorlar. Onların ellerinde imkanlar olsa da bu işi başaramadıklarını görüyoruz. Ben aradıklarımı ve hayallerimin çoğunu, beni sevip dinleyenler sayesinde gerçekleştirdim.

Bu süreçte ne gibi zorluklar yaşadınız?

10 senede güzel işler yaptık. Çok kolay olmadı tabii ama yeni ve güzel şarkılarla aralık vermeden bu zorlukların üstesinden gelmeye çalıştık ve başardık.

TARKAN GİBİ MEŞHUR OLMAYA ÇALIŞIYORDUK

Sanatçılar kariyerlerinin başında birilerinden etkilenirler. Siz kimlerden etkilendiniz?


Hiç kimsenin biri olmak istediğine inanmıyorum. Biz de üç kişi başlamıştık, kafelerde çalmaya. O zaman Mazhar Fuat Özkan, Grup Gündoğarken, Doğan Canku, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan,  Kenan Doğulu, Yaşar gibi kim popülerse onların şarkısını çalıyorduk ve onlar gibi meşhur olmaya çalışıyorduk. 1995-2005 yıllarında 10 sene kadar Ankara’da çalıştık. O zaman gece hayatı daha güzeldi. Biz üniversite gençliğine haftanın 5-6 günü yaklaşık 800 kişiye sahne veriyorduk.

O grup ne oldu, dağıldı mı?

Dağıldı ama çoğuyla İstanbul’a geldik. Hepsi kendi alanında devam etti. Güzel işler yapıyorlar. Arada sırada görüşüyoruz.

10 yıllık müzik kariyerinizde kendinizi nerede görüyorsunuz?

Bu soruya tam olarak doğru cevabı verebilmem zor ama bu zamana kadar; bestelerim, yaptığım şarkılarla hep ilk beşe girdim. Yaptığım işler hep başarılı oldu ve insanlar tarafından sevilen bir şarkıcıyım. Bundan sonrası içinde elimden gelenin fazlasını göstermeye gayret ediyorum.

DİJİTAL SATIŞLARDAN PARA KAZANILIYOR

Şarkılarınız listelerde hep üst sıralarda. Bunun maddi olarak karşılığını alıyor musunuz?


Tabii, bu işi devam ettirebildiğime göre. Ama Türkiye’deki telif sistemi yeterli değil. Dünyadakinin 10’da biri olsaydı üreten, beste yapanlar çok daha iyi     durumda olurdu. Şimdi artık dijital şarkılar var. Mesela benim son 3 single’ım dijital. Artık mp3, CD’de kalmadı. İnsanlar sosyal medyadan takip ediyorlar. Yavaş yavaş  paraya dönmeye başladı. Yakın zamanda daha iyi olacağını umuyorum.

Birçok şarkınızın besteleri size ait. Başka isimlere de şarkı veriyor musunuz?

Bugüne kadar bestelerimi hep kendim okudum. Tam şarkı verme zamanına gelince ‘’Dur kendim okuyayım güzelmiş’’ diyorum (gülüyor). Fakat artık yavaş yavaş parçalar birikti. O zamanlar bana tuhaf geliyordu. Fakat şimdi farkına vardım ki bazı şarkılarımı başkaları okursa, daha iyi olabilir. Şimdi taşlar yavaş yavaş yerine oturdu.

ÖZEL HAYATIMLA GÜNDEME GELMEK İSTEMİYORUM

Son zamanlarda şarkılar daha çabuk tüketiliyor. Sizce kalıcı şarkılar neden çıkmıyor?


Bazen düşünüyorum da aynı şeyleri annemler ve dedemler de söylüyor. Şu anda bize kalıcı gibi gelmeyen şarkılar belki de kalıcı olacak. Her dönemin kendine özel kalıcı şarkıları var. Şu anda onları dinleyeneler belki onlardan etkilenecek, ileri de belki de klasik olacak. Çok fazla da ürün çıktığı için ömrü en fazla 3 aylık oluyor. Herkes bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyor. Mühim olan evladiyelik şarkılar, benim de 3-4 tane böyle şarkım var.

Sizi magazin gündeminde pek fazla göremiyoruz.

Yapılan işle yaşadığınız hayatın dikkat çekiciliğiyle ilgili olabilir. Ben mümkün olduğunca sakin, evli, çocuklu, ailemle ve dostlarımla vakit geçirmeye, konserlerle ve yaptığım bestelerle anılmaya gayret ediyorum. Bunun ekranda yer bulmasının imkanı yok. Fazla iyi ve düzgün bir yaşantım var.
Konular Röportaj