Öztek çifti: 'Kızımız bizi terbiye etti'

10 yıl önce mesleklerini bir kenara bırakıp yeni bir hayat kuran Şebnem Özinal ve Şefik Öztek, huzuru kızları Ayşe’de bulduklarını söyledi.

Öztek çifti: 'Kızımız bizi terbiye etti'
Milliyet'ten Melis Güvenç'in röportajı..

Biri dizi ve filmlerin aranan oyuncusu, diğeriyse İstanbul gece hayatının nabzını tutan işletmecisiydi... Tesadüfen karşılaşan yolları, onları farklı bir hayata sürükledi. Şebnem Özinal ve Şefik Öztek, kızları Ayşe’nin de dünyaya gelmesiyle ilişkilerinin daha sağlam bir zemine oturduğunu söylüyor.

2005 yılında evlendikten sonra ortadan kayboldunuz, nerelerdeydiniz?
Şebnem Özinal: Kızımız Ayşe doğduktan sonra izole yaşamaya başladık. Ayşe’yi 20 aylıkken okula başlattık, çok küçük olduğu için kendimiz getirip götürdük ve başka bir şeye vakit bulamadık. Yani küçük bir hayat kurduk ve mutlu, mesut yaşadık. Bu dönem içinde oynadığım oyunlarla işime devam ettim. Gece hayatında gezip tozmuyoruz, insanlar bizi ortalarda görmüyor. 

Sizin için evlilik, izole bir hayat yaşamak için verilmiş radikal bir karar mıydı?
Ş.Ö: Değildi, çocuk fikri doğunca evlilik peşinden geldi.
Şefik Ö: Mesleğe ara verip normal insanların yaşadığı saatlerde yaşamaya başlayınca Ayşe dünyaya geldi. Ayşe bizi terbiye etti. Onun sayesinde sigarayı bırakıp, spora başladım.

Bodrum’a yerleştiğiniz doğru mu?
Ş.Ö: Ayşe doğmadan önce ve hamileliğim süresince uzun bir dönem Bodrum’da kaldık. Mayısta gidip ocakta İstanbul’a dönüyorduk. Bodrum’da bir evimiz var ama yerleşmedik.

Ankara Laila’nın açılışında tanıştınız. Laila’nın size kazandırdığı en güzel şeyin aşkınız olduğunu söyleyebilir miyiz?
Ş.Ö:
Laila benim gittiğim bir yer değildi. Şefik de dizileri takip etmediği için ilk tanıştığımızda beni bilmiyordu. Bana kazandırdığı şey, evliliğim ve kızım oldu.
Şefik Ö: Şebnem’le tanışmadan önce psikoloğa gidiyordum çünkü kendimi yalnız hissediyordum. Şebnem hayatımdaki boşluğu doldurdu. Laila’nın gürültüsünden çok rahatsız oluyordum, 10 günlük sakin seyahatlere çıkıyorduk.

Ayşe’den sonra evliliğiniz kabuk değiştirdi mi?
Şefik Ö:
Aramızdaki sevgiyi, saygıyı, aşkı ve ilgiyi hiç kaybetmedik. Çok iyi iki arkadaşız. Saatlerce konuşup, eğlenebiliyoruz.
Ş.Ö: Çocuk evliliğimizi olumlu etkiledi. Flörtümüze başka bir boyut kattı. Çocuklu bir çift olduktan sonra ilişkimize güven ve aidiyet duygularıyla devam ediyoruz.

Tükenmişlik sendromu yaşadım

Tam zirvedeyken gecelere veda ettiniz. Neden?

Tükenmişlik sendromu yaşadım. Bizim meslek çok yıpratıcı. Böyle bir işi millet ortaklarla yaparken, tek başıma kaldım. En iyisini yapma çabası, tükenmişlik yaratıyor. Gece kulübünü kapattıktan sonra uzun bir ara verdim. Ama olup biteni hep dışarıdan izledim. Bu sene birtakım planlarım var. Alışılmışın dışında farklı bir şey yapmayı istiyorum.

Kötü ve sert roller üzerime yapıştı

‘Akla Ziyan İşler’ oyunuyla kaldığınız yerden devam ediyorsunuz...
Hocam Prof. Dr. Orhan Kural, sezon başında verdiği konferansları stand - up haline getireceğini söyledi. ‘Bu stand - up’lar sigara bağımlılığı, çevre bilinci ve kadın hakları gibi toplumsal mesajları komik dille anlatan skeçler olacak’ dedi. Skeçleri okuduğumda çok hoşuma gitti. Ve bu oyuna dahil oldum.

Hâlâ ‘Böyle mi Olacaktı?’ dizisindeki ‘Şebnem’ karakteriyle hatırlanmak nasıl bir şey?
O dizi bir fenomendi, benim de kariyerimde mihenk taşı oldu.

Daha sonra hep aynı tür roller mi geldi?
Evet, sert ve kötü kadın rolleri üzerime yapıştı. Bir de bizim izleyicimiz gerçekle rolü ayırt edemiyor. Beni dizideki gibi kötü biri sandılar. Öyle olmadığımı anlatmak için senelerce canım çıktı. Halbuki tiyatroda çok farklı roller oynadım ve komedi üzerine yoğunlaştım.

Bu yüzden mi oyunculuğa ara verdiniz?
Evlendikten ve Ayşe doğduktan sonra kendimi çektim. Şöhret için özgürlüğümün kısıtlanmasını istemedim.

Setlere geri dönmeyi düşünüyor musunuz?
Çok özlüyorum ama rahata çok alıştım. Ancak içime sinen bir proje olursa tekrar dizi düşünebilirim. Asla setlere sırtımı dönmem. Ayşe doğmadan önce uzun süre canlı yayın programı hazırlayıp sundum. Bu nedenle sunuculuk beni çok tatmin eden bir şey. Şu anda kendi hazırlayıp sunacağım     bir proje için çalışıyorum.
Konular Röportaj