Paris'te son yılların en büyük yangını!...

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen yangında 2'si çocuk olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti. Polis kundaklama ihtimalinin araştırıldığını açıkladı.

Paris'te son yılların en büyük yangını!...
CİHAN'da yer alan habere göre Paris'in 18'inci bölgesinde meydana gelen yangının bir binanın giriş katında çıktığı belirtildi. Sabah saatlerinde çıkan yangının daha sonra binanın merdivenlerine yayıldığı kaydedildi.

Son yılların en çok ölüme sebep olan yangınında ölenlerin 2'sinin pencereden atladıkları için hayatlarını kaybettiği, yangında 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Paris İtfaiyesi Sözcüsü Gabriel Plus, gece 2:23'de binanın içerisinde kağıtların yandığı yönünde ihbar geldiğini ancak bu yangının kısa sürede söndürüldüğünü kaydetti. Sözcü, sabah 4.30'da ise aynı yerden merdiven boşluğundaki yangın çıktığı yönünde ihbar geldiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre Henry Brandet ise "Kötü niyetli bir saldırı olabileceğini göz ardı edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Olay yerine giden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da yangının bilançosunun çok ağır olduğunu belirterek, çıkış nedenini söylemek için çok henüz erken olduğunu aktardı.

Bu arada Paris Savcılığı da yangınla ilgili soruşturma başlattı. Fransız medyası, polis kaynaklarına dayandırdığı haberde yangının çıkış nedeninin kundaklama olması ihtimalinin yüksek olduğunu duyurdu.

Paris'te son olarak 2005 yılında bir otelde çıkan yangında 11'i çocuk olmak üzere 24 kişi hayatını kaybetmişti.