Parlak bir cilt için ipuçları

Mutfaktaki malzemelerimizle evde kendi kendimize bitkisel çözümler nasıl yaratabiliriz? Üstelik uzun vadede, çok daha küçük maliyetlerle kalıcı sonuçlar elde etmeye ne dersiniz?

Parlak bir cilt için ipuçları
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

GLİSERİN


Salatalık suyu, gliserin ve gül suyunu karıştırıp cildinize bir pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Özellikle gül suyu çok etkili, güneşe çıkmadan önce ya da döndükten sonra uygulamalısınız.

SANDAL AĞACI, ZERDEÇAL, SÜT

Sandalağacı tozu, biraz zerdeçal tozu ve sütten oluşan ince bir macun yapın. Bunu yüzünüze sürüp, birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Cildinizde doğal parıltı ve tazelik hissedeceksiniz.

TAZE SÜT, TUZ VE LİMON SUYU

Biraz taze süt alın; tuz ve birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu üç malzemeyle cildinizi temizleyip, gözeneklerinizi açabilirsiniz.

DOMATES SUYU

Domates suyu limon suyuyla karıştırılarak yüzün yumuşak ve parlak olmasını sağlar.

LAHANA SUYU VE BAL

Lahana suyunu biraz balla karıştırsanız cildinizin ince çizgilerinin önüne geçmiş olursunuz.

HAVUÇ SUYU

Cildinize havuç suyu uygulamak doğrudan bir doğal parlaklık elde etmenin harika bir yoludur.

BAL VE TARÇIN TOZU

3 kaşık balı biraz tarçın tozuyla karıştıralım. Özellikle sivilceli ciltler için birebirdir. Sivilcenin üzerinde 1 gece bırakıp sabah yıkayabilirsiniz.

KAYISI, YOĞURT VE BAL

Pürüzsüz bir cilt elde etmek isterseniz bu üçlüyü karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizin daha gergin ve nemli olduğunun farkına varacaksınız. Evdeki malzemelerinizle yapmış olduğunuz bu uygulamaların hepsi cildinize parlaklık katmak için.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım