Paşayaylası Oteli turizme kazandırılıyor

Aydın'ın Uludağ'ı olarak bilinen 1200 rakımlı Paşayaylası'nda 26 yıl önce dönemin valisi merhum Recep Yazıcıoğlu tarafından yaptırılan Paşayaylası Oteli kaderine terk edilmişti.

Paşayaylası Oteli turizme kazandırılıyor
Yeni Asır'dan Kazım Yörükce'nin haberine göre İl Özel İdaresi tarafından 2005 yılında Aydın Belediyesi'ne devredilen ve 2007'de 491 bin lira harcanarak yeniden açılan otel, 13 oda ve 36 yatak ile yaklaşık 200 kişiye hizmet veriyordu. İşletilemediği için kısa sürede tekrar kapılarını kapatan otel, yıllar geçtikte bakımsızlık nedeniyle çürürken tinerci yuvası haline geldi.

MİLLİ BİR SERVET

İçler acısı haldeki otele Vali Yavuz Selim Köşger el koydu. Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Aydın İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ile birlikte otelde inceleme yapan Vali Köşger, otelin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapılarak otel için atılacak adımların belirlenmesi için ilgili müdürlere talimat veren Köşger, "Milli servetin çürümesine göz yumamayız. Otelin Aydın'a kazandırılması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.