Pelin Körmükçü: "Körmükçü olmak starlıktır"

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak tanıdığımız Pelin Körmükçü, sevenlerine ters köşe yaptı ve ‘Alkışlar Sana’ adlı bir albüm çıkardı.

Pelin Körmükçü: "Körmükçü olmak starlıktır"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Uzun zamandır sizi ekranlarda göremiyoruz. Oyuncu olarak değil de şarkıcı olarak geri döndünüz. Ters köşe yapmayı sever misiniz?

Uzun zamandır oyunculuk yapmıyorum doğru ama şarkı söylemek hep istediğim bir şeydi. Tam da zamanı diye düşündüm ve yaptım. Ters köşe olsun diye düşünmedim açıkçası.

Neden ‘Alkışlar Sana’?

Şarkının adı çok hoşuma gitti ‘Alkışlar Sana’ bence çok etkili ve akılda kalıcı. Herkes bir şekilde alkışı almak ister. Mesleğimle de örtüşüyor. Ayrıca albümümün de alkışları hak ettiğini düşünüyorum.

Müziğe olan sevginiz nereden?

Müziğin her türünü çok seviyorum. Müziğin ruhumuza, bedenimize sağlık kattığı inancındayım. Güçlü bir motivasyon ve terapi hali müzikle iç içe olmak. Ailemden de gelen bir sevgi bu. Körmükçü Ailesi'nde tiyatro ve müzik hep bizimleydi.

Alkışlar Sana projesinin doğuş hikâyesini, gelişim sürecini anlatır mısınız?

Bir gün sevgili Ahmet Selçuk İlkan’la sohbet ederken şarkı söylemek istediğimi söyledim. Ahmet Bey, “Senin heyecanın gözlerinden okunuyor” dedi ve hemen ertesi gün bir dolu demo gönderdi. Böylelikle start verdik.

‘Alkışlar Sana’ yolculuğunda neyi hedefledi, nasıl bir kitleye hitap ediyor?

Açıkçası bir hedef gütmedim. Tek bildiğim yapmayı çok istediğim şeyi yapmaktı “Keşke yapsaydım” dememekti. Herkes çok severek, kendinden bir şeyler bularak dinler inşallah.

Bu albüm hayatınızda neyin yerini doldurdu?

Bu albüm daha önce hiç yaşamadığım bir heyecanı yaşattı. Müzik yapmanın müzikleiç içe olmanın zevkini tattırdı.

Müzik hayatınızın ne kadarını kapsayacak?

Ben sanatçıyım. Mesleğimi yaptığım sürece müzik de hayatımda olacak. Bir oyuncu şarkı da söyleyebilmeli, dans da edebilmeli… Sanat hayatımda müzikte, tiyatroda, sinemada ve dizilerde başarıyla yer almak isterim.

MÜZİKAL YAPMAK İSTİYORUM

Oyunculuk nasıl bir yerde duruyor?


Oyunculuğu bırakmayı hiç düşünmedim. Beni etkileyecek güzel bir projede her zaman olmak isterim. Ayrıca bir müzikal yapmayı da çok istiyorum.Oyunculuk zor bir meslek ayakta kalmak da oldukça zor…

Böyle zorlu bir mesleği başarıyla icra eden biri olarak siz nasıl bir karaktere sahipsiniz?

Evet, oyunculuk  hem zor  hem de çok fedakârlık isteyen bir meslek ama en güzel meslek. Yeri doldurulmayacak öyle bir sanatçının torunuyum ki (Hazım Körmükçü) kökten tiyatrocuyum. O yüzden iş disiplinim ve iyi ahlaklı olmam en karakteristik özelliğimdir.

Size star muamelesi yapılsın istiyor musunuz?

Ben zaten Körmükçü olmakla starım. Herkes tarafından sevilip sayılıyor olmak çok güzel. Kalıcı ve saygın olmak, unutulmamak, mütevazı yanını korumak...

İşte star olmak budur ben de çok şükür yaşıyorum bunu. İşkolik misiniz?

İş konusunda çok titiz, disiplinli ve detaycıyımdır ama kendime de zaman ayırırım. Mesela ufak seyahatlere çıkarım. İşkolik derecesinde değilim yani.

Sandıktan çıkarmayı beklediğiniz başka yetenekleriniz var mı?

Bilmem ki zamanı gelince çıkar belki (gülüyor).

Kariyer planlamanızda hayal ettiğiniz yerde misiniz?

Yapmak istediğim daha çook şey var. Gümbür gümbür bir müzikal, canlı canlı bir TV programı, belki bir kabare planlarım içinde. Bu mesleği yapmasaydınız hangi mesleği tercih ederdiniz? Modacı ya da iç mimar olurdum. Yani yine ‘sanatçı’ olurdum…

DÜRÜSTLÜK OLMAZSA OLMAZIM

Aşkı nasıl tarif edersiniz? Aşkı yaşamak ne zaman güzel?

Dokunduğunda çiçekler açtımı avuçlarında
Öptüğünde yağmurlar birikimi gözlerinde
Sarıldığında yıldırımlar koptu mu yüreğinde
Ve kanatlanıp uçtun mu
Seni seviyorum dediğinde

İşte AŞK bu.

Aşkı hak edenle yaşamak güzel.

Kendinizi en güzel hissettiniz yaş?

Anne olduğum yaş en güzel yaşım.

En sevdiğiniz özelliğiniz?

Hayata hep pozitif enerjiyle bakışım ve güler yüzlü oluşum en sevdiğim özelliği.

‘Olmazsa olmazınız’ nedir?

Dürüstlük.
Konular Röportaj