Pembe oda bebeği 'özgür' doğacak

Cezaevinde eş görüşmesiyle hamile kalan ilk kadın olan Dilber Erez, doğumuna iki ay kala infaz ertelenmesi kapsamında tahliye edildi. Dilber Erez, doğumdan 6 ay sonra bebeğiyle birlikte cezaevine geri dönecek.

Pembe oda bebeği 'özgür' doğacak
Yeni Asır'dan Kazım Yörükce'nin haberine göre tutuklu kişilerin cezaevinde eşleriyle görüştürüldüğü "Pembe Oda"da hamile kalan Dilber Erez, doğuma 2 ay kala hamileliğinin hayati risk taşıması gerekçesiyle cezaevi savcısı tarafından tahliye edildi. Pembe oda bebeğini demir parmaklıklar ardında dünyaya getirmekten kurtulan Erez, aynı cezaevinde kalan kocası Ahmet Erez'e de tahliye kararı verilmesiyle çifte mutluluk yaşadı.

Hamilelik nedeniyle ceza ertelemeden faydalanarak tahliye olan 7 aylık hamile Erez, erkek bebeğini doğurduktan sonra 6 aylık süt izininin ardından bebeğiyle birlikte yeniden cezaevine girecek. 4. çocuğuna cezaevindeki özel odada hamile kalıp hayatı pahasına bebeğini dünyaya getirmeyi göze aldığını kaydeden Erez, "En büyük korkum bebeğimin demir parmaklıklar ardında dünyaya gelmesiydi. Tüm ümidimi kaybettiğim anda bir mucizeyle tahliye oldum" dedi.

Dilekçeyle başvuru yaptı

Nazilli'de yaşayan Dilber Erez (39) ve Ahmet Erez (32) çifti, 3 yıl önce nitelikli yağma suçundan yargılanıp 8 yıl hapis cezası aldı. Nazilli Kapalı Cezaevi'ne konulan çift, kararı temyiz etti. Cezaevinde eş görüşmesiyle hamile kalan ilk kadın tutuklu olan Dilber Erez, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'ne gönderdiği dilekçeyle önceki temyiz başvurusundan feragat ettiğini söyleyerek özel durumundan dolayı cezası ertelenerek tahliyesini istedi.

Yeni Asır duyurdu

Dilber Erez'in haykırışını Yeni Asır, 25 Haziran 2014'te 'Pembe oda bebeği özgürlük istiyor' başlığıyla duyurmuştu. Erez'in yardım isteyen mektubunu Yeni Asır 30 Ağustos 2014'te, "Parmaklıklar ardında doğurmak istemiyorum" başlığıyla gündeme taşımıştı. Sesini bu sayede duyuran Erez, sonunda özgürlüğüne kavuştu. Cezaevinin yeni savcısı, dosyayı tekrar inceleyip Erez'i hamilelik nedeniyle infaz ertelenmesi kapsamında tahliye etti. Erez'in eşinin hamilelik ve doğumda yanında olması talebiyle yaptığı başvuru da kabul olunca kocası Ahmet Erez de dün cezaevinden çıktı.

'Özgürlük için dua ettim'

İşlediği suçtan dolayı çok pişman olduğunu belirten Erez, 21 aydır cezaevinde olduğunu ve üç çocuğunu çok özlediğini söyleyerek, "3 buçuk aylık hamileyken cezaevine girdim ve üçüncü çocuğumu hapisteyken dünyaya getirdim. Aynı acıları tekrar yaşamak istemedim. Bebeğimle birlikte özgürlüğe kavuşmak için dua ettim. Özgürlüğe kavuşmak çok güzel bir duygu" dedi. Çifte mutluluk yaşadığını belirten Erez, "Eşimle birlikte yargılandığım dosya onama için Yargıtay'da bekliyordu. Hamilelik durumumdan dolayı savcılığın Yargıtay'a gönderdiği dilekçeyle dosya öne alındı. Nazilli Adliyesi'ne dosya geldi ve bir ay sonra duruşması yapılacak. Savcı, hayati riskimin bulunması nedeniyle eşimi de tahliye etti" dedi. 

6 ay süt izni var

Erez, "Hamilelik izni normalde 9 ay. Ancak 7'nci aya girildiği için iki aylık iznin ardından bana 6 ay da süt izni verilecek. Yaklaşık 8 ay sonra bebeğimle birlikte cezaevine döneceğim. Tekrar cezaevine girdikten sonra 6 ay daha cezamı çekeceğim. Bu bana 6 yıl gibi gelecek. Bir basit suçtan cezaevinde kalan muhkumlar için yasa çıksın. Bebeğimle cezaevine geri dönmek istemiyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.