Penaltıların efendisi Göztepe

Göztepe, 3 sezon önce Eskişehirspor'u penaltılarda geçip Süper Lig’e çıkarken, devler arenasında 6 penaltıda 11 puan aldı, aleyhine 8 atışın 5’inde gol izni vermedi.

Penaltıların efendisi Göztepe
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'in çıkışa geçen ekibi Göztepe, penaltıların efendisi oldu. Sarı-kırmızılılar, son üç sezonda kazandığı ve aleyhine verilen penaltılarda yıldızlaştı. 2016-2017 sezonunda 1. Lig Play-Off Finali'nde Antalya'da Eskişehir ile kapışan Göztepe, rakibini penaltı atışları sonunda devirerek 14 yıllık Süper Lig özlemine son vermişti.

TILSIM DEVAM ETTİ

Uzun yıllar sonra Türkiye'nin devleri arasında yerini alan Göz-Göz'ün ligdeki ilk yılında penaltı büyüsü devam etti. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon 7 maçta, 8 penaltı atışı kazanırken bunların tamamını gole çevirmeyi başardı.

Sarı-kırmızılı ekip, penaltı kazandığı 4 maçı galibiyetle tamamladı, 1 maçtan beraberlik, 2 maçtan yenilgi ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım penaltı atışları sonunda 11 puanı hanesine yazdırdı Göztepe, penaltı atışlarında gösterdiği ustalığı kalesinde de gösterdi. Sarı-kırmızılıların Portekizli eldiveni Beto Pimparel, geçen sezon kazanılan 7 penaltı atışından 4'üne gol izni vermedi. Sarıkırmızılılar, kaleci Beto'nun penaltı atışlarında başarılı olduğu 3 maçın birinde yenilirken, birer maçtan beraberlik ve 3 puanla ayrıldı.

KARADENİZ PANTERİ

Göztepe'nin tecrübeli eldiveni Beto, bu sezon da boş durmadı. Portekizli Milli Takımı'nda da forma giyen Beto, geçen hafta Trabzon'da oynanan ve Göztepe'nin 2-1 üstünlüğü ile devam eden zorlu maçta skor Göztepe'nin lehine 2-0 devam ederken Burak'ın penaltısında gol vizesi vermemişti.

KADERİNİ PENALTILAR BELİRLEDİ

2016-2017 sezonunda Play-Off'lara kalarak finale kadar yükselen Göztepe, Eskişehir ile oynadığı maçta penaltı atışları sonucunda Süper Lig'e çıkmıştı. Penaltı atışlarında Eskişehirli Kamil Ahmet topu auta atmış, Uğur İnceman ve Semih Şentürk'ün penaltılarını da Günay kurtarınca Göz-Göz 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkmıştı.
Konular Spor Haberleri