Pet şişede "sahte rakı" skandalı!

Geçen yıl 11 kişinin sahte rakıdan hayatını kaybettiği İzmir’de, yeni bir sahte rakı faciası yaşanıyordu. Konak’ta market sahibi Ş.K’nin 0.5 litrelik su şişelerinde 15 TL’den sattığı 304 şişe sahte rakı ele geçirildi.

Pet şişede "sahte rakı" skandalı!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre sahte rakıdan geçtiğimiz yıl 11 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de, yılbaşı öncesi sahte içki satıcıları yine sahneye çıktı. İzmir'de son haftalarda hemen her gün bir sahte içki şebekesi daha ortaya çıkarılırken önceki günkü son operasyon Konak'ta yapıldı. Operasyonda bir markette 0.5 litrelik su şişeleri şeklinde dizilen 304 adet pet şişede ve orjinal cam şişelerde sahte rakı ele geçirildi.

Market sahibinin, su zannedildiği için hiç çekinmeden pet şişe içindeki sahte rakıları koliler halinde marketin girişinde dizmesi "Pes!" dedirtti. 11 kişinin öldüğü geçtiğimiz yılki olayda içkileri satan market sahibi ve eşi hala cezaevinde tutulurken önceki günkü operasyonda yakalanan marketçi Ş.K'nin, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması şaşırttı.

Polisin dikkati yakalattı

Anafartalar Polis Merkezi Amirliği bölgesindeki 876 sokak 30 numarada bulunan bir marketin önünden geçen Konak İlçe Asayiş Bürosu ekipleri, market içinde bulunan kişilerin küçük sehpa üzerine kurdukları çilingir sofrasında, bardaklara pet şişeden rakı doldurduklarını fark etti. Uzaktan şahısları takibe alan polis, ikinci seferde de aynı şekilde pet su şişesinden bardaklara rakı doldurulduğunu tespit edince, durumu nöbetçi savcılığa bildirdi.

Koli koli marketin önünde

Savcılığın talimatıyla operasyon için harekete geçildi. Takviye kuvvetlerin de gelmesinin ardından markete baskın yapıldı.

Konak İlçe Asayiş Bürosu ekipleri markette ambalajlı olarak bulunan 0.5 litrelik pet şişeleri kontrol etti.

304 adet 0.5 litrelik pet şişelerde, 1 adet 50 cl şişe, 15 adet 70 cl şişe, 1 adet 100 cl şişe, 3 adet 150 CL şişe içerisinde sahte rakı oldu tespit edildi.

Market sahibi Ş.K. ile beraber rakı içtiği Ş.Ö. ile A.S. Anafartalar Polis Merkezi Amirliği'ne götürülerek gözaltına alındı.

İşyeri sahibi Ş.K'nin daha önceden poliste bir suç kaydının bulunmadığı, eskiden yüzlerce kişinin çalıştığı tekstil atölyelerinin sahibi olduğu ve iflas ettikten sonra kendisine küçük bir market açtığı belirlendi. Ş.K'nin tanesini 15 TL'den sattığı yarım litrelik rakı dolu pet şişeleri bu şekilde kimsenin dikkatini çekmediği için koliler halinde marketin önüne dizmesi ise "pes" dedirtti. Ş.K. ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak su görünümü altında insanların sağlığına mal olabilecek sahte rakıları satan Ş.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ş.K. kelepçeli getirildiği adliyede serbest bırakılmasının ardından koşarak gözden uzaklaştı.

MARKET SAHİBİ VE EŞİ TUTUKLANMIŞTI

İzmir'de geçtiğimiz yıl yine yılbaşı yaklaşırken yaşanan olayda 11 kişi sahte rakıdan hayatını kaybetmişti.

Yapılan operasyonda sahte rakı satışı yapan, Betonyol semtindeki marketin sahipleri H.B. ve eşi H.B. tutuklanmıştı. Sahte rakıları İzmir'e getirip piyasaya sürdüğü belirlenen ve terzilik yaptığı kaydedilen Ş.S. (54) ise hala aranıyor.