Pete Burns hayatını kaybetti!

Menajeri Facebook'tan yaptığı duyuruda 57 yaşındaki Pete Burns'ün ani kalp durması sebebiyle öldüğünü açıkladı.

Pete Burns hayatını kaybetti!
Hürriyet'te yer alan habere göre 1980'li yıllarda Dead or Alive adlı grubuyla birlikte fırtınalar estiren son dönemde de sürekli geçirdiği estetik operasyonlarla gündemde olan Pete Burns, hayatını kaybetti. Menajeri Facebook'tan yaptığı duyuruda 57 yaşındaki Burns'ün ani kalp durması sebebiyle öldüğünü açıkladı.

Açıklamada Burns'ün ailesinin ve arkadaşlarının bu ani kayıp nedeniyle büyük üzüntü duyduğu da belirtildi.

Pete Burns, kendisini üne kavuşturan Dead or Alive grubuyla birlikte 1980'lerin kültür ikonları arasında sayılıyordu.

Grup, 1985 tarihli You Spin Me Round adlı şarkıyla dönemin müzik listelerinde ilk sıralara yerleşti. Bu şarkı kısa bir süre önce yapılan anketlerde 1980'li yılların en iyi şarkısı seçilmişti.

Grubun eski popülerliğini yitirmesinden sonra Pete Burns fiziksel görüntüsüyle konuşulmaya başlandı. Birbiri ardına estetik operasyonlar geçiren Burns, bambaşka bir görünüme büründü.

Burns, bir süre önce Chanel 5'ın Celebrity Botched up Bodies adlı programın yeni bölümüne konuk oldu. Burns "Bugüne kadar yüzümden estetik operasyon geçirdim. Umarım 80 yaşına gelip cennete gittiğimde Tanrı beni tanımaz" diye konuştu.

Pete Burns, 20 yıldan fazla bir zaman önce dış görünüşüyle ilgili takıntılı hale geldiğini anlattı. You Spin Me Round adlı albümüyle listeleri kasıp kavurduğu dönemde estetik bağımlılığının başladığını belirten Pete Burns "Daha güzel görünmem gerektiğini düşünüyordum" diye konuştu.

O dönemde burnunu kırıldığını anlatan Burns "Bu yüzden burnum bir yana doğru eğrilmişti" dedi.

20'li yaşlarındayken insanın kendine güveninin tam olmadığını anlatan Burns sürekli kamera karşısında olmanın de psikolojik bir baskı unsuru yarattığını sözlerine ekledi.

Burns o dönemi şöyle anlattı: "Fotoğrafçılar burnumun eğriliği görülmesin diye başımı diğer yana çevirmemi istiyorlardı. Ben de o sıralarda 'bu durum için bir şeyler yapacağım' diye düşündüm."

Pete Burns burnunu düzelttirdi düzelttirmesine ama operasyonun sonucu çok da başarılı değildi. Narkozun etkisinden çıktığında çok fazla kan kaybetmişti üstelik burnu yine iyi görünmüyordu. Bu yüzden o dönemde burnunun kötü görünen yanını kapatmak için bir göz bandı kullandı.

Pete Burns son dönemde geçirdiği estetik operasyonların yarattığı hasarları düzeltmeye çalışıyordu.

Pete Burns hayatını kaybetti!