Pınar Dilşeker: "Hiçbir şey 90'lardaki gibi değil"

90’ların dillere pelesenk olan şarkısı "Şinanari", Pınar Dilşeker’le tekrar yorumlandı...

Pınar Dilşeker: "Hiçbir şey 90'lardaki gibi değil"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Pınar Hanım nasılsınız nasıl gidiyor?


Her şey güzel çok şükür, sağlıklıyım, bugün de nefes alabildiğime şükrediyorum ve tabii ki yeniden sevenlerimin karşısındayım. E daha ne olsun diyelim (gülüyor)

Uzun zamandır yoktunuz neden?

Aslında vardım ama ekranlardan biraz uzak kalmayı tercih ettim. Tabii yine konserlerim bu arada devam etti. Pek çok festivalde sevenlerimle buluştum. Herkes, “Pınar Hanım artık bir şeyler yapın, sizi ekranlarda daha sık görmek istiyoruz” diyordu. Sektör sizi bırakmadıkça müzikten uzak kalamıyorsunuz ve iki şarkılık single ile yeniden merhaba dedik. Artık sık sık yeni şarkılarla kliplerle sizlerle olmaya devam edeceğim.

Geri dönüşünüz yıllar önceki şarkınız Şinanari’yle oldu. Neden?

Çünkü hala bu şarkım dillerde. Bütün konser, sahnelerde okunuyor ve istek alıyor. Stadlarda da marş haline geldi. Ben de yeni bir versiyonla kliplensin, bir hatıra kalsın istedim. Bunu bir renk olarak düşünebiliriz. Esas şarkımız bir kaç hafta içinde gelecek. Çocukluk arkadaşım canım dostum of aman Nalan  bana sıfır bir şarkısını hediye etti. Esas dönüş “Benden bu kadar“ şarkımla olacak diyebiliriz.

Klip çekimleriniz nasıl geçti?

Ekibimiz çok keyifliydi. Eyüp Dirlik sanatçısını çok güzel motive eden, çok başarılı bir yönetmen, kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadarki en güzel klibim diyebilirim. Fotoğraflardan saça, makyajdan stiling danışmanıma kadar herkesle çok güzel bir çalışma gerçekleştirdik. İyi ki varlar, hepsine çok çok teşekkürler.

Nalan Hanım’dan aldığınız ikinci şarkınız ne zaman geliyor?

Evet, Nalan en güzel şarkılarından birini bana hediye etti. Buradan çok teşekkür ederim kendisine. Hayatımda çok önemli bir yeri vardır Nalan‘ın. Şarkımızın adı “Benden bu kadar” iki haftaya kadar klibimiz yayında olacak. Çok sabırsızlanıyorum çünkü gerçekten çok içime sinen bir çalışma oldu.

HER ŞEYİ ÇABUK TÜKETİYORUZ

Sektörü nasıl görüyorsunuz?


Hiçbir şey benim çıktığım 90‘lı yıllardaki gibi değil açıkçası. O zamanla bu zamanı kıyasladığımızda tüketimin o yıllara göre daha hızlı ve sanal olduğunu söyleyebilirim. Çok çabuk tüketiyoruz her şeyi. Albüm ve cd satışı diye bir şey kalmadı. Yapımcı firmaların çoğu battı ya da kapandı. Artık her şey internet üzerinde yürüyor. Yeni isimler çıkıyor kimi tek şarkıyla çıkıp sonra kayboluyor, kimi başarısını doğru çalışmalar yaparak devam ettiriyor. En önemlisi uzun yıllar kalıcı olmayı başarabilmek.

Yeni isimleri tavsiyeleriniz ne olur?

Artık sektör çok daha zor, yeni isimlere daha çok çalışmak ve üretmek düşüyor. Yeni çıkan isimlerin arasında çok başarılı bulup beğendiklerim var. Özellikle Merve Özbey ve Ediz‘i başarılı buluyorum ve kalıcı olacaklarına inanıyorum.

HAYATTA YAPTIĞIM EN GÜZEL ŞEY

Oğlunuz Mert Ali ile aranız nasıl?


Mert Ali şu an 14 yaşında ve tam bir ergen. Her anne gibi benimde oğlumla çatışmalar yaşadığım oluyor ama sevgi ve şefkatle biraz da sabırla üstesinden geliyoruz çok şükür. Çok merhametli ve güzel yürekli bir çocuk… Hayatta yaptığım en güzel şey ona sahip olmak diyebilirim. Allah güzel günlerini görmeyi nasip etsin. Vatana millete ailesine hayırlı bir birey olsun inşallah.

Müziğe ilgisi var mı?

Müzikle hiç alakası yok diyebilirim. Sporcu bir yapısı var ve hayali iyi bir futbolcu olabilmek.
Konular Röportaj