Pişkin tacir suçu kaçak göçmenlere attı!

Kaçak göçmen taşıyan kaptan, 7 kişinin öldüğü kazanın ardından ilk kez hakim karşısına çıktı. Kazadan kaçak göçmenleri sorumlu tutan Mertcan Karaçam, “Bana müdahale edildiği için tekne alabora oldu” dedi.

Pişkin tacir suçu kaçak göçmenlere attı!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 7 göçmenin ölümünden sorumlu olan Mertcan Karaçam (35), suçu göçmenlere attı.

Olay günü aniden yağmurun bastırdığını belirten Karaçam, "İki kişi panik yapıp, bana müdahale ettiği için tekne alabora oldu" dedi. Olay, 27 Temmuz 2017'de meydana geldi. Çeşme'den yasadışı olarak Yunanistan'a gitmek için 16 göçmen ile tekne kaptanı Mertcan Karaçam denize açıldı. Alabora olan teknede 4'ü Irak, 3'ü Somali ve 2'si Suriye uyruklu toplam 9 kişi sağ olarak kurtarılırken, 5'i çocuk 2'si kadın toplam 7 kişi ise denizde boğularak can verdi.

Yasadışı geçişi organize ettiği öne sürülen Mertcan Karaçam ise olayın ertesi günü Çeşme açıklarındaki Karaada'da yakalandı ve nöbetçi mahkemece tutuklandı. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mertcan Karaçam, olay gününden önce H.Ç. isimli arkadaşı ile karşılaştığını, kendisine maddi durumunun iyi olmadığından bahsettiğini, bunun üzerine H.Ç.'nin 13-14 kişilik göçmen grubunu yasadışı olarak tekne ile Yunanistan'a götürme teklifini kabul ettiğini söyledi.

"TELEFONU ALDIM"

Olay günü tekne ile Sakız Adası'na doğru yöneldiklerini ve bir anda yağmur başladığını iddia eden Karaçam, "Göçmenler ıslanıyorlardı. Arkamda iki göçmen aralarında konuşuyorlardı. Bu iki kişi beni direksiyondan sağ tarafa itti. Kontrolümü yitirdim. Tekneyi ani bir şekilde sol tarafa döndürmek suretiyle gelen dalgaya maruz kaldık. Sonra teknenin burnunu geldiğimiz yöne çevirdiler. Tekne su aldı ve motor çalışamaz hale geldi. Telefonu elime aldım. Sahil Güvenlik'i aradım. Yolcular ayağa kalktı. Hepsi sağa gittiği için tekne1 alabora oldu. Hepimiz suya düştük" dedi.