PKK ‘beyinsiz’ kaldı!..

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar, örgütün çöküşünü büyük ölçüde hızlandırdı. Aralarında kırmızı listedeki 3 ismin de bulunduğu etkisiz hale getirilen 89 teröristin başına toplam 54 milyon lira ödül konmuştu.

PKK ‘beyinsiz’ kaldı!..
Yeni Asır'ın haberine göre terör örgütlerinin hain planlarına darbe vuran halk ihbarları, güvenlik birimlerinin özverili çalışmaları neticesinde hainler için yolun sonu göründü. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı terörden arananlar listesinde yer alan ve başına ödül konulan, terör örgütünün beyin takımındaki 89 terörist 16 ay içinde yürütülen terörle mücadele operasyonları kapsamında etkisiz hale getirildi.

Bu kapsamda başına 4 milyon ödül konulan kırmızı listede 3, 1,5 milyon ödül konulan mavi listeden 5, başına 1 milyon ödül konulan yeşil listeden 11, başına 600 bin ödül konulan turuncu listeden 8, başına 300 bin ödül konulan gri listeden 62 terörist etkisiz hale getirilirken, 54 milyon liralık temizlik yapıldı. Üst düzey teröristlerin bir bir yok olması Kandil'in organize hareket kabiliyetini yok ederken PKK'nın kontrolünü ve gücünü kaybetmesini, psikolojik çöküş ile fiili bitişin başlamasını hızlandırdı.

ARALIKSIZ MÜCADELE

Kış aylarının yumuşak geçmesi nedeniyle terörle mücadele operasyonları kesintiye uğramadan aralıksız sürdürüldü.

Terör örgütü de sınır içinde ve sınır ötesinde yaşadığı büyük kayıp sonrasında kadrolarını yeniden motive edebilmek ve sözde misilleme yapabilmek için ülke içinde eylem arayışlarına devam etti. Kandil'in eylem için görevlendirdiği örgütün beyin takımına yönelik seri "iç güvenlik operasyonları" ile 89 üst düzey teröristi etkisiz hale getirildi. "Beyin takımına" ağır darbe vurulan operasyonlarla PKK'nın sözde "sorumluları sahaya sürme taktiği" boşa çıktı. PKK'lı teröristlerin bir dönem "asker-polis buralara giremez" dediği sözde kurtarılmış alanlar ilan ettiği bölgelere şimdi gönderecek terörist bulamadığı öğrenildi.

ÇÖZÜLMEYİ HIZLANDIRDI

16 ay içerisinde kırmızı listeden 1, mavi listeden 3, yeşil listeden 3, turuncu listeden 2, gri listeden ise 13 terörist yakalandı. Güvenlik güçlerine teslim olan ve yakalanan teröristlerin PKK'nın, mühimmat depolarını, mağaralarını, gizli planlarını deşifre etmesi ise örgütte çözülmeyi seri bir şekilde hızlandırdı.

KIRMIZI LİSTEDEKİ HAİNLER

- PKK'nın kadın yapılanması olarak bilinen YJA Star'ın başında bulunan Hülya Eroğlu, Şırnak Bestler-Dereler bölgesindeki operasyonlarda,

- Mavi Marmara gemisine kanlı baskın düzenlendiği gün içerisinde İskenderun'da 7 denizci askerin şehit olduğu terör saldırısının emrini veren sözde Erzurum saha sorumlusu Kemal Garzan kod adlı Medeni Sayılgan Tunceli'de,

- Sözde Hakurk eyaleti yürütmesinde görevli Agiri Mazlum Pirdoğan kod adlı Birdal Burhanlı Hakurk-Kani Rash bölgesinde öldürüldü.


MAVİ LİSTEDEKİ TERÖRİSTLER

Sözde Mardin Eyaleti Sorumlusu Salih Kaplan ile Gap-Rıha Sorumlusu Şerif Başboğa Mardin'de, Ferhat kod adlı Necmettin Kutum Hatay'ın Arsuz ilçesi Amanos Dağları'nda öldürüldü. Mardin Dargeçit kaymakamı Muhammet Safitürk'ün şehit edildiği saldırının talimatını veren, sözde Amed eyalet sorumlusu Eylül Erganiz kod adlı Murat Üçer Diyarbakır'da, MKP'nin lider kadrosundan Şahin kod adlı Yılmaz Kes ise Tunceli Ovacık'ta öldürüldü.

YEŞİL LİSTEDEKİ İSİMLER

İstanbul Halkalı'da 2010 yılında babasıyla bindiği askeri aracın bombalı saldırıya uğraması sonucu 4 askerle birlikte şehit olan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın katili, sözde Amed Eyaleti Lojistik ve Maliye Sorumlusu terörist Hakan Kızıl Diyarbakır'da öldürüldü. Sözde Amed Eyaleti Özel Kuvvetler'de faaliyet gösteren Edip Yetüt Diyarbakır'da öldürüldü. Sözde Amanos Saha Adıyaman Açılım Grubu Sorumlusu Veli Temirci Adıyaman'da, sözde Şenkaya-Göle Grup Sorumlusu Zeynal Leblebici Erzurum'da, Garzan Eyaleti Hizan Alan Sorumlusu Ali Ülaş Bitlis'te, Doğan Semsûr kod adlı terörist Hasan Erdoğan ise Afrin'de YPG saflarında öldürüldü.

109 MİLYONLUK UYUŞTURUCU YAKILDI

Terör örgütü PKK, Türk askerinin başarılı operasyonlarında verdiği zayiatın yanı sıra, en önemli finans kaynağı olan uyuşturucu kaçakçılığında da büyük darbe yedi. Uyuşturucuya karşı en büyük mücadelelerden birinin verildiği Adana'da, son 7 ayda toplam 109 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi. Bu uyuşturucu maddeler, bin 550 derece ısıdaki fırında yakılarak imha edildi.