PKK kaçacak delik arayacak!

TÜBİTAK’ın geliştirdiği Hassas Güdüm Kiti-1’in seri üretimine geçildi. Mağaralara taarruz yeteneğine sahip Nüfuz Edici Bomba (NEB) da başarıyla tamamlandı.

PKK kaçacak delik arayacak!
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda savunma sanayideki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin otomotiv üretiminde Avrupa’da beş, dünyada 15. sırada yer aldığını belirterek, otomotiv sanayii cirosunu gelecek 10 yılda 2 katına çıkarılmasını hedeflediklerini söyleyen Özlü şöyle devam etti:

“Projenin içinde yer alan firmaların hepsi, kendi alanlarında rüştlerini ispat etmiş, yüksek teknoloji üretme kapasitesine sahip firmalardır. 2019’da ilk prototipi üretmeyi, 2021’de ise ticari satış yapmayı planlıyoruz. Otomobilin standartları, motoru ve özellikleriyle ilgili girişimci grubun tercihleri belirleyici olacak.” Özlü’nün verdiği bilgilere göre; TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde (SAGE) geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-1 (HGK-1) mühimmatının seri üretimine başlandı.

Kullanıma başlandı

Envantere giren HGK-1’ler Hava Kuvvetleri tarafından Güneydoğu ve Suriye’deki operasyonlarda kullanılmaya başlandı. F-16 savaş uçaklarından tekli ve çoklu atış yapılmasına olanak sağlayacak, daha küçük harp başlığına sahip Hassas Güdüm Kiti-3 (HGK-3) ve Hassas Güdüm Kiti-4 (HGK-4) için geliştirme ve atışlı test çalışmaları ise sürüyor. 

Nüfuz Edici Bomba (NEB) Geliştirme Projesi ile yüksek korunaklı hedeflere ve mağaralara taarruz yeteneği kazandırılırken bu mühimmat da envantere alınarak seri üretimine başlandı. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve satha atılan orta menzilli mühimmat olan “SOM” ile Türk Hava Kuvvetleri’ne 250 km. mesafeden yüksek hassasiyetle hedefleri imha yeteneği kazandırıldı. Mühimmatın seri üretiminin devam ettiği belirtildi.