PKK'lı Zehra ailesine geri döndü!

Nusaybin'de gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 7 teröriste ait sırt çantasını inceleyen asker, Zehra Kaya isimli teröristin pişmanlık dolu günlüklerine ulaştı. Günlükte yazılanlar üzerine savcılıktan özel izin alan askeri yetkililer durumu Zehra Kaya'nın ailesine bildirdi.

PKK'lı Zehra ailesine geri döndü
CİHAN'da yer alan habere göre bu gelişmeden tam bir hafta sonra da Zehra Kaya, ölmekten vaz geçerek 25 kişilik terörist grup ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

Güvenlik Güçleri tarafından 15 Mayıs'ta Nusaybin Abdulkadirpaşa Mahallesi Yakut Sokak’ta bir eve baskın düzenlendi. Operasyon sırasında herhangi bir kişiye rastlanmazken teröristlere ait olduğu anlaşılan 7 sırt çantasına el konuldu.

Genellikle temizlik malzemeleri ve kişisel kıyafetlerin olduğu çantalardan Zehra Kaya'ya ait olanında ele geçen günlükte hem vasiyet niteliğinde sözler hem de örgüte katılmasından korktuğu erkek kardeşi Ramazan'a yönelik örgüte asla katılmamasını istediğini ifade eden çağrı vardı.

Genç kız mektupta ailesine yönelik olarak “Size iyi bir evlat olamadım, size kızdık dağa çıktık, ne kadar acı çekiyorum, ne kadar yanıyor yüreğim, yaralandım ama kimse benimle ilgilenmedi, bir insan için sizi arkamda bırakıp terk ettim, keşke size layık bir evlat olsaydım, elveda. Arkadaşların yarısı şehit oldu, bir sürü de yaralı var, moralimiz sıfır, keşke bu hataya düşmeseydik, keşke dağ illetine çıkmasaydık, ne bileyim anlık bir öfke ve kin bizi ne hale soktu,” ifadelerine yer verirken kendisinden sonra dağa çıkmasından korktuğu kardeşi Ramazan'a yönelik olarak ta şu ifadeleri kullandı;

“Ramazan kardeşim. Özellikle sana yazıyorum. Ben öldükten sonra sakın katılım yapma, ben bir dava üzerine katılım yapmadım. Bu hayattan sıkıldığım için katıldım. Beni bu hale getiren örgüttür. Her şeyi bu hale getiren, her şeyi yıkıp geçen de bunca ölümün sebebi de örgüttür. Bu gereksiz ve boş bir davadır. Hepimiz de bir piyonuz, senden isteğim odur ki bu örgütün içine asla katılma”

"DEVLET BAŞIMIZIN TACIDIR"


Ele geçen malzemeler arasından çıkan günlükte yazılanlar vasiyet olarak algılanıp güvenlik güçleri tarafından oluşturulan bir heyetle iki gün sonra Arzu Kaya'nın Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesinde ikamet eden ailesine ulaştırıldı. Arzu Kaya'nın Babası heyete yaptığı açıklamada “Devlet devlettir, başımızın tacıdır, Devlete karşı gelinmez” diyerek şükranlarını iletti.

PİŞMAN TERÖRİST AİLESİ İLE KUCAKLAŞTI

Bundan tam bir hafta sonra ise Nsaybin Çağ-çağ caddesi üzerinde sivil kıyafetli 25 terörist Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim oldu. 19 erkek ve 6 kadından oluşan gurup İlçedeki bir spor salonuna getirildi. Teslim olan teröristlerin arasında Zehra Kaya’nın da olduğunun fark edilmesi üzerine asker büyük bir erdem göstererek Kaya'nın ailesini spor salonuna davet etti. Savcılık kanalından alınan müsaadenin ardından gözü yaşlı anne, babası spor salonunda kızları ile buluştu.