PKK’nın kabusu oldu!

İçişleri Bakanlığının SİHA ve İHA'larla ilgili raporu, bu araçların PKK'lı teröristlere göz açtırmadığını ortaya koydu. Havadan kontrolle eylem ve hareket kabiliyetleri azalan teröristler büyük zayiat verdi. Ölüm korkusu yaygınlaşan teröristler teslim olmaya başladı.

PKK’nın kabusu oldu!
Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'nun yazısına göre İçişleri Bakanlığının hazırladığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) raporuna ulaşıldı.

Rapordan çarpıcı detaylar şöyle:

Operasyonlarda şehit vermiyoruz


SİHA/İHA'ların desteği ile başlatılan ve icra edilen operasyonlarda teröristler havadan kontrol altında tutulduğu için hareket etme ve yer değiştirme imkanları olmuyor. Bulundukları yerde hem havadan hem karadan kuşatma altına alınan teröristler kaçma imkanı bulunamadığı için etkisiz hale getiriliyor. Başarılı operasyonlara imza atan güvenlik güçleri ise şehit vermeden operasyonu tamamlıyor. Büyük zayiat veren örgütte terörist sayısı azaldı. Kırsalda bulunan 2 bin civarındaki teröristten 550'si SİHA ve İHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi. Hareket kabiliyetleri azalan ve moral bozukluğu içine düşen teröristler grup halinde hareket edemiyor, kırsal kesimde barınma alanları daraldığı için de beslenme zorluğu çekiyorlar.

Kökleri kazandı

Güneydoğu'da ve Doğu'da Çemçe/Madur, Tendürek, Yayladere, Şenyayla, Muş-Varto-Bulanık bölgelerindeki teröristler tamamen yok edilirken, örgütün lider kadroları da sorgulanır hale geldi. Güvenlik zafiyetinden dolayı eylem kabiliyetini yitiren ve güçleri kırılan teröristler örgüt içinde ölüm korkusu yaşıyor. Terör işbirlikçileri de "Biz de vuruluruz korkusu" ile bu teröristlere destek vermiyor. İHA ve SİHA'ların devreye girmesi güvenlik güçlerinin kullandığı destek silahlarının etkinliğini arttırdı.

Kış aylarında bile SİHA ve İHA'lar teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. Kırsalda bulunan teröristler takviye isteyemezken, böyle bir talep ulaşsa bile örgüt bunu yerine getiremiyor. SİHA ve İHA'lar bölücü terör örgütüne katılımların azalmasında etkili olurken, teröristlerin de güvenlik güçlerine teslim olma içgüdüsünü artırıyor. Her geçen gün kan kaybına uğrayan bölücü terör örgütü PKK, yaralı teröristlerini tedavi etme imkanı bulamıyor.

SABAH'TAN OKAN MÜDERRİSOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...