Plastik şişeler gebeliği engeller!

Pet şişelerden su içmek, yumurtalık kistlerine yol açıyor. 'Kesinlikle plastik şişeden su içmeyin' diyen ABD'li uzmanlar, aynı zamanda kimyasal içeren kremlerden ve mikrodalga fırınlardan da uzak durulmasını öneriyor...

Plastik şişeler gebeliği engeller!
Takvim'den Özge Gürcan'ın haberine göre hamileliğin önündeki en büyük engellerden biri kuşkusuz yumurtalık kistleridir. Birçok kadında rastlanan yumurtalık kistleri hormonal bozukluktan sigara tüketimine kadar birçok sebepten dolayı oluşabiliyor. Kendilerine 'doğurganlık timi' adını veren ABD'li 4 uzmana göre yumurtalık kistlerini oluşumunu engellemenin yollarından biri aşırı soya tüketiminden kaçınmak ve organik gıdalar tüketmek. Aynı zamanda beslenme programınıza dikkat ederek de hem yumurtalık kisti oluşumunu engelleyebilir hem de var olan kistlerinizi yok edebilirsiniz.

KİMYASALLAR ZEHİRLİYOR

Birçok insan gibi siz de suyunuzu plastik olan pet şişelerden içiyorsanız yumurtalık kisti riskiyle karşı karşıyasınız. ABD'li uzmanlara göre cam şişe yerine pet şişeden su içen kadınlarda yumurtalık kisti görülme oranı yüzde 30 artıyor. Bunun yanı sıra yemekleri mikrodalga fırınlarda pişirmek de yumurtalık kistini tetikliyor. Yumurtalık kistini tetikleyen çevresel faktörler bununla da sınırlı değil...

Kimyasal madde içeren deterjanlar yerine doğal ürünleri tercih etmek, cilt kremi kullanırken içerisinde paraben olan ürünlerden uzak durmak da yumurtalık kistine karşı koruma sağlıyor. Aynı şekilde makyaj malzemesi seçerken de kimyasal olmayanları, organik ürünleri tercih etmeniz yumurtalık kistiyle karşılaşma ihtimalinizi düşürüyor.

LEZZETLİ SAĞLIK...

Yüksek enzim içeren besinler tüketmek de var olan yumurtalık kistini yok eder ve kist oluşumunu engeller. Fermente edilmiş gıdaların yüksek enzim içerdiği bilinmektedir. Türk damak tadına uygun birçok besinde bulunan yüksek enzim, sadece yumurtalık kisti değil çok sayıda kadın hastalığıyla savaşır. Yüksek enzim içeren şu besinler sayesinde kistle savaşabilirsiniz: Kefir, yoğurt, ananas, kivi, muz, hurma, üzüm, sızma zeytinyağı, lahana ve salatalık turşusu, elma sirkesi, boza, şalgam ve şalgam suyu...

SAKIN HAPI YUTMAYIN!

Uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımı da hamilelik önündeki en büyük etkenlerden... Kullandığınız hapların vücudunuzdaki zararını en aza indirmek için beslenmenize takviye yapmanız şart. Doğum kontrol hapları folik asit, B2, B6, B12, E ve C vitamini ile çinko seviyenizi bozar. Bunun için 6 aydan fazla doğum kontrolü hapı kullananlar, bu maddeleri dengeleyen besinlerle hapların etkisinden kurtulabilir. Probiyotik gıdalar tüketilmesini isteyen uzmanlar, doğum kontrol haplarının etkilerini azaltan besinleri şöyle sıraladı:

BU GIDALARI KORKMADAN YİYİN

Kuruyemiş, az miktarda kırmızı et, mercimek, havuç, sarımsak, kereviz, kuşkonmaz, incir, brokoli, ay çekirdeği, yumurta, domates suyu, mantar, zencefil, susam, ıspanak, bezelye.

AKTARLARDA ŞİFA VAR

Doğa ananın sunduğu mucize bitkiler, yüzyıllardır şifa veriyor. Siz de aktarlarda bulacağınız otları çay olarak tüketerek kistlerden kurtulup hamilelik şansınızı arttırabilirsiniz...

CİVANPERÇEMİ:

Uzmanların, "Kadınlar arada bir civanperçemi çayı içmiş olsalar, pek çok problemle karşılaşmazlardı" dediği bu bitkiyi düzenli tüketerek yumurtalık kistlerini önleyebilirsiniz.

MACA KÖKÜ:

Dayanıklılığı arttırma, hormonları düzenleme ve libido artışı bu bitkinin faydaları arasındadır.

SİYAH YILAN KÖKÜ:
Yüzyıllardır kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan siyah yılan kökünü, bitkisel çay ve bitkisel su şeklinde tüketebilirsiniz.

MELEK OTU:

Maydanozgiller familyasından olan bitki, Çin, Kore ve Japonya'da yetişiyor. Aktarlarda bulabileceğiniz bu bitkiden 30 gramı 1 litre kaynamış suda demlendirip günde 2 fincan kadar içebilirsiniz.

DEVE DİKENİ TOHUMU:

Aktarlarda satılan bu bitki, aynı zamanda karın yağlarını da yakmada etkilidir.

DEMİR DİKENİ:

Çay olarak tüketeceğiniz bu bitki, yumurtalık kistinin yanı sıra birçok cinsel soruna iyi geliyor. Yapılan araştırmalar 2-3 ay düzenli olarak demir dikeni çayı içen kadınların yumurtalık kistinin yüzde 67 oranında azaldığını ortaya koymuştur.

HAYIT OTU:

Mine çiçeğigiller familyasından tıbbi bir bitki türü olan hayıt otu, hormon salgısını etkileyerek, adet öncesi rahatsızlıkları, iltihapları, kısırlık, sinirsel rahatsızlıkları önler. Hayıt tohumu kullanan kadınların kistlerinin azaldığı ve hamile kalma oranlarının arttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

YAMS KÖKÜ:

Aztekler ve Amerika yerlileri tarafından ağrı kesici olarak ve doğum sancılarını dindirmek için kullanılan bu bitkiyi çay olarak tüketin. Göğüs büyütme etkisi de olan yams kökünden 1-2 çay kaşığı demlendirmeniz yeterli...

Yumurtalık kisti ve doğum kontrol hapının etkilerine karşı düzenli olarak tüketmeniz gereken içecek:
* 4 elma
* 2 pancar
* 1 santim zencefil
* 4 havuç
* 4 kereviz sapı
* 1 çay kaşığı badem içi
* Civanperçemi ya da demir dikeni kullanarak hazırladığınız çaydan 2 fincan (soğuk olacak)
* Havuç, elma ve pancarı katı meyve sıkacağından geçirin. Daha sonra çay, kereviz sapı, zencefil ve bademi de ekleyip hepsini blenderda karıştırıp için.
Konular Kadın / Bakım