Polis acılı annenin feryadını duydu!

İzmir’de 55 yaşındaki anne Havva B.’nin çeşitli uyuşturucu maddeler kullanan kızı Y.B’nin kurtarılması için Yeni Asır aracılığıyla yaptığı çağrı karşılık buldu. İzmir Emniyet Müdürlüğü, genç kızı bu illetten kurtarmak için harekete geçti.

Polis acılı annenin feryadını duydu!

İzmir'de kızı Y.B'yi uyuşturucu batağından kurtarmak için yardım isteyen anne Havva B.'nin çağrısı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Önce genç kız ile görüşen polis, uyuşturucu testleri de yaptırdı. Bonzai ve anfetamin uyuşturucu madde kullandığı belirlenen Y.B.'ye uyuşturucu satanların yakalanması için çalışma başlatıldı. Lise öğrencisi genç kız, uyuşturucu maddeleri nereden aldığı yönünde bir bilgi vermezken, polis çalışmalarını yoğunlaştırdı. Y.B'yi bu illete bulaştıran kişi ya da kişilerin bulunacağını ve haklarında işlem yapılacağını ifade eden emniyet yetkilileri, ailelere seslenerek çocuklarının uyuşturucu madde kullandığından şüphelenmeleri halinde kendilerine başvurmalarını istedi.

Bu arada anne Havva B.'nin de kızıyla yakından ilgilenilmesi nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu söylediği ve İzmir Narkotik polisine teşekkür ettiği belirtildi. Konak'ta bir meslek lisesinin muhasebe bölümünde okuyan 18 yaşındaki Y.B.'nin annesi, uyuşturucuya karşı üst üste haberler yapan Yeni Asır'a gelerek yardım istemişti. Anne Havva B, "Kızımın ölmesini istemiyorum. Gerekirse tedavi için hastaneye yatırılsın. Kızımı bu illetten kurtaranın kölesi olurum" diye konuşmuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN TALİMAT

Yeni Asır'da "Annenin feryadı" başlığıyla yayınlanan haber sonrası İzmir'e ilk geldiği günden itibaren uyuşturucu ile mücadelede kararlılığını gösteren ve bir çok başarılı operasyonlara imza atan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, polise genç kızın bu illetten kurtarılması için gerekli çalışmanın yapılması talimatını verdi.

Aşkın'ın talimatı sonrası Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk iş olarak Yeni Asır'la irtibata geçip anneyi ve lise öğrencisi kızı buldu. Annenin ifadesine başvuran Narkotik Sokak Timleri annenin yüreğine su serpip ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ve sonuna kadar bu işin üzerine gideceklerini söyledi.

LİSE ÖĞRENCİSİ Y.B'YE TEST

Ardından lise öğrencisi olan 18 yaşındaki Y.B. de emniyete getirilerek ifadesine başvuruldu.

Yapılan testlerde genç kızın uzun süredir uyuşturucu madde kullandığı saptandı.

Ancak, Y.B kendisini uyuşturucuya kimin alıştırdığını ve uyuşturucu maddeleri nereden aldığı yönündeki soruları cevapsız bıraktı. Bunun üzerine polis genç kızın arkadaş çevresini ve GSM kayıtlarını mercek altına aldı. Lise öğrencisi Y.B'nin irtibatlı olduğu kişilerin tek tek inceleneceği belirtildi.

Narkotik polisinin gösterdiği bu ilgiden çok mutlu olduğunu belirten anne Havva B., "Polisimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM"

Yeni Asır'a gelen 55 yaşındaki anne Havva B, lise öğrencisi olan 18 yaşındaki kızı Y.B'nin kötü arkadaş çevresi nedeniyle uyuşturucuya alıştırıldığını ve bonzai dahil bir çok sentetik uyuşturucu kullandığını anlattı. Kızının kurtulması için yardım isteyen ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine seslenen Havva B., "Yavrum adım adım ölüme gidiyor. Kızımın tedavi edilmesini ve ona uyuşturucu temin edenlerin yakalanmasını istiyorum" diye konuşmuştu.