Polis aracında tecavüz iddiasında şok ifade!

I.K. isimli kadının polis aracında tecavüze uğramasına ilişkin olayda yeni ifadelere ulaşıldı. Ekip arkadaşı I.K.’ya tecavüz ettiği sırada araçtan indiği iddia edilen İ.K., o gece karakola çağrıldıklarını, Ş.Ş.’nin kendisine “Bir badire atlattık, sadakamız olsun” dediğini söyledi...

Polis aracında tecavüz iddiasında şok ifade!
Milliyet Gazetesi'nden Elif Altın'ın haberine göre İstanbul Fatih’te 15 Ekim 2018 tarihinde iddiaya göre ticari taksiden pasaportu yanında olmadığı gerekçesiyle polis memurları Ş.Ş. ve İ.K. tarafından indirilen Özbekistan uyruklu I.K (27), 3-4 saat araçta gezdirildikten sonra araç içerisinde Ş.Ş.’nin tecavüzüne uğradı ve bin 400 lira parası alındı. Ş.Ş., genç kadına tecavüz ederken diğer polis memuru İ.K. araç dışında bekledi. Genç kadının, şikâyette bulunmak için gittiği Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği’nde üç polis tarafından şikâyeti alınmayarak olay kapatılmaya çalışıldı. Olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanan polis memurları Ş.Ş. ve İ.K.’nın arasında bulunduğu beş polis hakkında dava açıldı.

'SAKIN SÖYLEDİĞİMİ SÖYLEME'

Ekip arkadaşı I.K.’ya tecavüz ettiği sırada araçtan indiği iddia edilen 26 yaşındaki polis memuru İ.K.’nın ifadesi ortaya çıktı. Uygulama yaptıkları sırada ticari taksiyi durdurduklarını ve I.K.’nın pasaportu yanında olmadığı için Ş.Ş.’nin kendisini aşağı indirerek polis aracına bindirdiğini anlattı.

Yol boyunca I.K. ve Ş.Ş.’nin konuştuklarını ancak telsiz dinleyip araç kullandığı için ne konuştuklarını fazla duymadığını söyleyen İ.K., “Bayan şahıs Ş.Ş.’ye pasaportunun resmini gösterdi. Uçak bileti aldığını ve bir ay sonra gideceğini söyledi. Ben bayan şahısla hiç konuşmadım” dedi. I.K. araçtayken birkaç anons geldiği için onlara baktıklarını belirten İ.K., “Anonsta geçen yere gittiğimizde Ş.Ş. bakmak için araçtan indi. Ben de bayan şahısla yalnız kaldım. Bayan şahıs araçta ekip şefimle sürekli muhabbet etmekten ve arabada bulunmaktan rahatsızlık duymuyordu. Ancak uzun süredir araçta kalması beni rahatsız ettiğinden kendisine, ‘Bak bacım karnım ağrıyor diye söyle, ev arkadaşım gece 12.00’den sonra gidersek beni eve almaz diye söyle. Bununla muhabbet etme. Bir an önce inmek istediğini söyle, seni indirelim. Sakın benim söylediğimi söyleme’ dedim. Bayan şahıs da söyleyeceğim, ama hemen söylersem senin söylediğini anlar biraz sonra söylerim dedi” ifadelerini kullandı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yemek yemek için aracı bir yerde durdurduğunu anlatan İ.K., “Ş.Ş. bana, ‘Tamam yeğenim, senin, ben bayanı aldığımız yere bırakıp geleyim’ dedi. Aradan yarım saat geçtikten sonra geldi” dedi. Gece 03.00 gibi Ş.Ş. ve kendisini Aksaray Polis Merkezi’ne çağırdıklarını, içeri girdiklerinde Ş.Ş.’nin başka bir odada birileri ile konuşup çıktığını, ne olduğunu sorduğunda da kendisine, “Bir badire atlattık, sadakamız olsun” gibi sözler söyledi.

Olaydan gözaltına alındıktan sonra haberi olduğunu ileri süren K. hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Ayrıca olayın ardından I.K.’nın deport edildiği ve tutuklu iki polis memurunun tutukluluğa itiraz ettikleri bu nedenle dosyanın incelenmek üzere bir üst mahkemeye gönderildiği öğrenildi.