Polisle çatışan suç makinesi ölü ele geçirildi!

Bursa'da 2 polisi pompalı tüfekle yaralayan suç makinesi, polisle girdiği silahlı çatışma sonrası ölü olarak ele geçirildi. Gasp ettiği araçla şehrin altını üstüne getiren zanlıyla polis arasındaki kovalama anı ise saniye saniye kaydedildi.

Polisle çatışan suç makinesi ölü ele geçirildi!
Habertürk'te yer alan habere göre 6 ay önce arkadaşını öldürüp ortalıktan kaybolan ve 30 ayrı hırsızlık suçu bulunan B. Ö. polis tarafından her yerde aranıyordu.

En son 40 gün önce Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde B. Ö. ile 2 arkadaşının içerisinde bulunduğu otomobil, jandarma tarafından durdurulmak istendi. Ancak şüpheliler, jandarmaya ateş açıp, kaçtı.

POMPALI TÜFEKLE POLİSİ YARALADI

Bunun üzerine polis ve jandarma ekipleri teyakkuza geçti. Bir süre sonra polis ekipleri, şüphelilerin otomobilini fark edip, durdurmak istedi. Ancak, B. Ö., yanındaki pompalı tüfekle polise de ateş açınca çatışma çıktı. Çatışmada saçmaların isabet ettiği 2 polis hafif yaralanırken, Örekli ormanlık alana kaçtı.

GİZLENDİĞİ DAĞ EVİNİN SAHİBİNİ GASP ETTİ

Bu olayın ardından 10 gün boyunca Demirtaş Mahallesinde bir bağ evinde 2 arkadaşı ile birlikte saklanan B. Ö. ev sahibinin aniden eve gelmesi üzerine ev sahibine silah çekip bir miktarda parasını alarak kaçtı. Ev sahibinin ve çevredekilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri metruk evlerin bulunduğu alanda zanlının uzun süre peşinden koşsa da yakalayamadı.

Gece saat 22:30 sıralarında polise gelen bir ihbar üzerine ekipler yine alarma geçti. Ö. ve 2 arkadaşının içerisinde olduğu bir kamyonetin plakasını tespit eden polis zanlıları Gürsu ilçesinde farkedip peşine düştü.

ARAÇ GASP EDİP POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

Cengiz Topel Caddesi ile Yıldırım Caddesi'nin kesiştiği noktada kamyonetle kaçmaya çalışan B. Ö. ve yanındaki 2 şüpheli Güven Timleri ekipleri tarafından ara sokakta sıkıştırıldı. Şüphelilerden birisini burada yakalanırken, B. Ö. ve diğer şüpheli başka bir aracı gasp edip kaçmaya devam etti.B. Ö., burada polisle çatışmaya girdi. O anlar ise saniye saniye kaydedildi.

SIRTINDAN VURULARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Çatışma esnasında araç ile kaçmaya devam eden suç makinesi sırtından vuruldu. Ö.'nün vurulmasının ardından paniğe kapılan araç sürücüsü arkadaşı önünde seyreden içerisinde 3 kişilik ailenin bulunduğu otomobile arkadan çarparak durdu.

Çarptığı aracın içinde biri bebek olmak üzere 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Ö., kaldırıldığı Şevket Yılmaz Hastanesi'nde öldü.

30 FARKLI HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANIYORDU

Geçtiğimiz günlerde 2 polisi yaralayan ve arkadaşı 20 yaşındaki Y. T.'yi öldüren B. Ö. 30 farklı hırsızlık suçundan aranıyordu.