Polonya Berlin'den tazminat istiyor!

Polonya’da iktidarda bulunan Hak ve Adalet Partisi’nin lideri Jaroslaw Kaczynski, ülkesinin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi ordularının neden olduğu kayıplar nedeniyle Almanya’dan maddi tazminat talep edeceğini açıkladı.

Polonya Berlin'den tazminat istiyor!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre savaştaki kayıplar nedeniyle Fransızlara ve Yahudilere tazminat verilirken bir tek Polonya’nın mağdur olduğunu ifade eden Kaczynski, “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Hitler rejiminin savaş sırasında Polonya’ya saldırması, ardından da Sovyetler Birliği’nin müdahalesi sonucu, Polonya’nın ulusal bağımsızlığı sona ermişti. Ülkenin tüm sanayisi yerle bir olurken, Polonya ulusu da savaşlarda ve toplama kamplarında 6 milyon vatandaşını kaybetmişti. Kaczynski, kayıpların sorumluluğunu Almanya’nın üstlenmesini isterken, Almanya ise bu iddiaları ve talepleri reddediyor.

Tazminat konusu daha önce Polonya meclisinde ele alınmış, Polonyalı uzmanların yaptıkları hesaplara göre, Almanya’nın Polonya’ya savaş tazminatı olarak 48,5 milyar dolar ödemesi gerektiği açıklanmıştı.