'Ponzi Arzu'nun yargılanmasına başlandı

Bursa, İstanbul ve İzmir'de yüksek kar vaadiyle 57 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı öne sürülen ve şubat ayında tutuklanan 'Ponzi Arzu' lakaplı 38 yaşındaki Arzu Mertgil'in yargılanmasına başlandı.

'Ponzi Arzu'nun yargılanmasına başlandı
Yeni Asır'da yer alan habere göre tutuklanmadan önce sosyal paylaşım sitesinde tanınmamak için farklı peruklarla çektirdiği fotoğraflarla dikkat çeken ve evinde 18 peruk bulunan Mertgil duruşmaya başörtüsü ile geldi. Hakkında toplam 789 yıl hapis cezası istenen Mertgil, "Dolandırıcılık yaptığım söyleniyor. Bu doğru değil. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.

10 BİN TL GELİR

Arzu Mertgil dava dosyasını avukatının yeni aldığı için bu celsede savunma yapmayacağını belirterek, "Aylık 10 bin lira gelirim var. 18 perukla insanları kandırdığım iddia edildi. 10 yıldır protez saç kullanıyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Mertgil'in dolandırdığı öne sürülen Gülay Demir ise, "Arzu kendini bana çok güzel anlatıp inandırdı. Bankalara olan 120 bin lira kredimi ödedi. Kendisine güvenip, evimi ipotek olarak gösterip 8 bankadan çektiğim 513 bin lirayı para kazanmak için ona verdim. O da bana 2 ay içersinde hak edişim olarak 40 bin lira verdi. Sonra, çalışanlarını umreye gönderdiğini belirterek bir süre hak ediş ödeyemeyeceğini söyledi" dedi.

EV DEĞİL TARLA

Tezgahtarlık yapan Recep Yaldız ise, "Arzu bana her ay yatırdığım paranın yüzde 10'u kadar kar payı verecekti. Güven vermek için teminat olarak 2011 model aracı kullanmam için verdi. İzmir'de daire sözünde bulundu. Hatta babama tapu verdi. Sonra bu tapudaki yerin ev değil boş bir tarla olduğunu öğrendik" diye konuştu. Duruşma eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, Arzu Mertgil'in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.