Putin'den Cavit Çağlar'a ödül

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara-Moskova ilişkilerinin normalleşmesinde önemli rol oynayan isim işadamı Cavit Çağlar'ı dostluk nişanına layık gördü. İmzaladığı kararname ile Çağlar'a "Özel Dostluk Ödülü" verildi.

Putin'den Cavit Çağlar'a ödül
NTV'de yer alan habere göre iki lider, siyasi irade gösterdi. Cavit Çağlar, siyasilerin iradelerini buluşturan isim oldu..

İşadamı Cavit Çağlar, 24 Kasım 2015'tr Rus uçağının düşürülmesinin ardından mektup diplomasiyle Türk-Rus krizinde düğümü çözen adamdı.

Çağlar, Türk Rus ilişkilerine yaptığı katkıdan ötürü Özel Dostluk Ödülü'ne layık görüldü.

Rus lider Vladimir Putin, Çağlar'a verilecek dostluk nişanı ile ilgili kararnameyi imzaladı. Bu nişan ilk kez bir Türk'e veriliyor.

Cavit Çağlar, Kasım 2015'te Rus jeti düşürüldükten sonra iki ülke ilişkilerinin düzelmesi için devreye giren isim.

Cavit Çağlar, "30 Nisan'da toplantıda, Cumhurbşakanı ve Genelkurmay Başkanı vardı. O zaman ben Erdoğan'a demiştim ki, "Dilerseniz onaların üzerinden ben bu sorunu çözmeye çalışabilirim. Erdoğan ise şöyle cevap vermişti. Barışmayı gerçekleştirmek için düşündüğün herşeyi yapabilirsin" şeklinde konuşmuştu.

Mektup diplomasisi de o toplantının ardından başladı.

Haydar Aliyev'in eski dostu Abbas Abbasov, Dağıstan Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov da mektubun şekillenmesinde rol oynayan isimlerdendi.

Erdoğan'ın imzasını mektuba attıran ise Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'un telefonu olmuştu.

O imzadan bir gün sonra 26 Haziran'da Cavit Çağlar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Özbekistan'a uçtu.

Mektup elden Vladimir Putin'e iletildi. Buzlar o gün eridi.

Bugün Türk-Rus ilişkileri normalleşti. İki liderin verdikleri bu sıcak görüntülerin perde arkasındaki isimse iş adamı Cavit Çağlar oldu.