Ricardo Quaresma 5-6 maç ceza alabilir

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı Türkiye Kupası mücadelesinde Ricardo Quaresma, Josef de Souza'ya yumruk atması sebebiyle kırmızı kart gördü. Kırmızı kartın ardından oyunda kalmayı sürdüren ve aynı eylemi bir kez daha yapan Portekizli yıldızın kaç maç ceza alacağı ise merak konusu oldu.

Quaresma 5-6 maç ceza alabilir
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Ricardo Quaresma'nın kaç maç ceza alacağı merak konusu oldu. Portekizli yıldızın pozisyonu için Galatasaraylı Feghouli ve Olcay Şahan'ın aldığı cezaların emsal alınması halinde 3 maçlık bir ceza çıkması bekleniyor.

Ancak Quaresma'nın kırmızı kartın ardından yumruk atma eğilimini sürdürüp uzun süre sahadan çıkmaması da alacağı cezanın artmasına neden olabilir.

43. maddeden PFDK'ya sevk olması beklenen Ricardo Quaresma; 10. maddede içtima başlığındaki "Fiillerin bir bütünlük arz etmesi halinde en ağır cezayı gerektiren ihlal için öngörülen cezaya hükmedilir ve öngörülen ceza yarısına kadar artırılabilir" maddesi ile birlikte cezası katlanabilir.

Şiddetli hareketten en az 3 maç ceza çıkması beklenen Quaresma böylece içtima maddesi ile birlikte en az 5-6 maç ceza alabilir.
Konular Spor Haberleri