Rafael Nadal'a şok üstüne şok!..

Rafael Nadal, Wimbledon ikinci turunda dünya 102 numarası Alman Dustin Brown'a yenilerek sürpriz yenilgilerine yenisini ekledi.

Rafael Nadal'a şok üstüne şok!..
Sabah'tan Hakan Eren'in haberine göre son dönemde en üst seviyedeki rekabet düzeyinden geride kalan Rafael Nadal, son yıllardaki Wimbledon kabuslarına yine son veremedi.

Turnuvaya 10 numaralı seribaşı olarak girebilen İspanyol, 2. turda Dustin Brown'a kaybetti. Babası Jamaikalı, annesi Alman olan ve 2010'da Alman vatandaşlığına geçen 30 yaşındaki raket daha ilk oyundan itibaren 2014'te yine çim kort turnuvası olan Halle'de devirdiği Nadal'dan korkmadığını gösterdi. İlk seti 7-5 kazanan Brown önünde Nadal 2. seti 6-4 alıp durumu eşitledi ama ortam çoktan Alman raketin istediği seviyeye gelmişti.

Merkez Kort'taki 15 bin taraftarın oluşturduğu emsalsiz ortamda hayatının tenisini oynayan Brown müthiş servisleri ve file önündeki başarısıyla sonraki iki seti 6-4 kazanarak maçı 3-1 ile noktaladı. Nadal'ın ise kariyerindeki en inanılmaz başarısının 9 Roland Garros şampiyonluğu değil Wimbledon'da oynadığı 5 final olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.
Federer ve Murray turladı

Wimbledon ikinci turunda diğer önemli isimler ise fazla zorlanmadı. 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Amerikalı Sam Querrey'i 6-4, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yendi. 3 numara İskoç Andy Murray de Hollandalı Haase'yi 3-0 yenerek adını 3. tura yazdı. Tsonga, Monfils ve Berdych de son 32'ye kaldılar. Kadınlarda ise son şampiyon Kivitova ve 2011'in finalisti Sabine Lisicki de 3. tura yükseldi.
Konular Spor Haberleri