Ramazan sofralarında kuruyemişi eksik etmeyin!

Ramazan döneminde iftar ve sahurda, vücudun gün boyunca ihtiyacı olan vitamin, mineral ve lifleri alması geniş önem kazanıyor.

Ramazan sofralarında kuruyemişi eksik etmeyin!
Yeni Asır'da yer alan habere göre vitamin ve mineral kaynaklarını bolca içeren besinlerin başında kuruyemişler geliyor. Ramazan sofralarında özellikle ceviz, kuru kayısı ve kuru üzümün ihmal edilmemesi tavsiye ediliyor. Ramazan döneminde doğru beslenme, her zamankinden daha çok öne çıkıyor.

Yaz olması nedeniyle uzun süren oruç saatleri, iftar ve sahurda vücudun iyi beslenmesi gerekliliğini beraberinde getiriyor. Fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik; her biri özelliklerine göre enerji veriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sağlığın korunmasına yardımcı oluyor. Kuru üzüm, içerdiği minerallerle kemik gelişimine katkıda bulunuyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve en önemlisi; kuru üzüm sağlıklı bir enerji kaynağı.

Ramazan döneminde değişen beslenme ritmi nedeniyle sindirim sorunları sıkça yaşanabiliyor. Kuru kayısı, hazmı kolaylaştırıyor, mideyi ve bağırsakları rahatlatıyor. Ayrıca besleyici tarafıyla da öne çıkıyor. Bu yıl 16-17 saatlere ulaşan uzun aç ve susuz kalma zamanı; yorgunluk, unutkanlık, dalgınlık gibi durumları beraberinde getirebiliyor. Omega-3 zengini ceviz, beyin ve sinir sisteminin çalışmasına olumlu katkı yapıyor, zihinsel aktiviteleri destekliyor.