‘Ramazan’da sigara içene dayak’ davasında karar!

İstanbul Fatih'te geçen ramazan ayında meydana gelen olayda, sigara içen Gökay Çetin'e (24) yumruk atan Ufuk Tekel " kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

‘Ramazan’da sigara içene dayak’ davasında karar!
Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre Fatih'de 2016 Ramazan ayında sigara içtiği gerekçesiyle Gökay Çetin'e yumruk attığı ve şuurunun kaybolmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Ufuk Tekel 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tekel, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçudan ise beraat etti.

9 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul 47'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülün duruşmaya "Kasten yaralama" ve "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetini engelleme" suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Ufuk Tekel katıldı. Şikayetçi Gökay Çetin ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada olaya ilişkin güvenlik kamarası görüntüleri izlendi.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN”

Görüntülerin izlenmesinin ardından söz alan Gökay Çetin’in avukatı Efkan Bolaç, “Görüntüler açıktır. Sanık savunmasında Gökay Çetin’in yüzüne sigara üflediğinden bahsetmiştir. Görüntülerde böyle bir durum yoktur. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

“BİR ANLIK SİNİRLE VURDUM”

Sanık Ufuk Tekel ise şunları söyledi: “Görüntülerde sigaranın dumanının yüzüme geldiği açık ve net bir şekilde görülmüyor ancak katılanın bana olan yakınlığı yüzünü bana dönerek sigara içmiş olması nedeni ile dumanı ve kokusunu çok net hissettim. İçtiği sigara normal bir sigara değildi. Tütün dediğimiz sarma sigaraydı. Onun kokusu daha yoğun ve rahatsız edicidir. Bu nedenle kendisini uyardım. Küfürle karşılık verince bir anlık sinirle bir sefer vurdum.

“BÖYLE BİR SUÇ İŞLEMİŞSEM O GÜN KİM SİGARA İÇTİYSE HEPSİNE VURMAM LAZIMDI”

Sırf Ramazan günü sigara içtiği için vurmadım. Bu itibarla üzerime atılı ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçunu kabul etmiyorum. Böyle bir suç işlemiş olsaydım o gün kim sigara içmiş ise hepsine vurmam lazımdı. Bu suçu kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum.

“SUNİ TENEFFÜS BİLE YAPTIM”

Görüntülerde de görüldüğü üzere baygın halde yere düştüğünü görünce hemen yanına gidip başını tuttum. Dilini çıkartmaya çalıştım. Hatta suni teneffüs de yaptım. Öldürme kastım olsaydı bütün bunları yapmazdım. Kasten yaralama suçunu kabul ediyorum ancak bunu da katılanın (Gökay Çetin) bana hakaret etmesi nedeniyle haksız tahrik altında yaptım. Lehime olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum. ”   
 

2 YIL 2 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan hakim, Gökay Çetin’in kasten yaralama suçunda Ufuk Tekel’i 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına hapis cezasına çarptırdı.  4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakim, Tekel’in, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraatine karar verdi.