Rasim Ozan Kütahyalı Ertuğrul Özkök'e sert çıktı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün dün köşesine Cumhuriyet gazetesinin Akıncı Üssü iddianamesiyle ilgili haberini taşımasına Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan ilginç bir çıkış geldi.

Rasim Ozan Kütahyalı Ertuğrul Özkök'e sert çıktı
MedyaRadar'da yer alan habere göre Sabah köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhuriyet gazetesinin Akıncı Üssü iddianamesiyle ilgili haberini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı hakkında "Dün Ertuğrul Özkök bile yapılmak istenen cadı avının sloganı olan siyasi ayak sözünü tamamen yalan bir haberi anarak zikrediyor. Üstüne bir de 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğunu söylüyor" görüşünü dile getirdi.

"Türkiye'de şu an bu mesele siyasi kesimlerin birbirini avlama yarışının vesilesi haline döndü" yorumunda bulunan Kütahyalı, "Özkök sonunda kendini ve grubunu da avlayacak bir cadı avının fitilini niye ateşliyor bilmiyorum. CHP ve malum medya 'siyasi ayak' sözüyle çok açık ki bazı AK Partili siyasetçileri avlamak istiyor. İlk olarak da şu an güçten düşmüş siyasetçileri gözlerine kestiriyorlar çünkü bu avların daha kolay olacağını düşünüyorlar. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ilk zikredilen ve tutuklanması istenen hedefler" ifadesini dile getirdi.

Özkök dünkü yazısında şunları yazmıştı:

"Üst akıl’ denilen hurafe, Akıncı Hava Üssü iddianamesine de girmiş. Eğer bu dava, bu mantıkla sürdürülürse, şuraya yazıyorum, dünkü Cumhuriyet gazetesinde iddia edildiği gibi, iddianame önce Adalet Bakanı’na götürülüp, orada darbenin 'siyasi ayağı' ile ilgili bölümler gerçekten rötuşlanmışsa, 15 temmuz günü MİT ve Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşanan olay tam açığa çıkarılmazsa, MİT Müsteşarı, Cumhurbaşkanı'nın Koruma Müdürü’nü arayıp gerçekten 'Sen orayı koruyabilecek durumda mısın' diye sormuşsa ve Koruma Müdürü bunu Cumhurbaşkanı’na söylememişse, iddianame bu konularda tek kelime bile etmiyorsa, Adil Öksüz’ün nasıl serbest bırakıldığı inandırıcı biçimde ortaya çıkarılmazsa, şuraya yazıyorum, tarih, 15 temmuz darbesini, bugün bu 'üst akıl' iddianamesindeki tezlerle yazmayacak"

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Sabah gazetesinde bugün yayımlanan '15 Temmuz’un siyasi ayağı tutuklanacak mı?' başlıklı yazısını okumak için buraya TIKLAYINIZ!..