Redhack ile ilgili flaş iddia!..

Emniyet, Gezi eylemlerinde öne çıkan siber terör örgütü Redhack'in, kozmik bilgilerin yer aldığı bir devlet kurumuyla ilişkili olduğunu ortaya çıkardı.

Redhack ile ilgili flaş iddia!..
Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre Emniyetin tespitlerine göre Redhack'in irtibatlı olduğu devlet kurumu, bir dönem paralel yapıya yakın polislerin istihdam edildiği Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı. Bu şok edici bağlantı, AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın sitesi Redhack tarafından hacklendikten sonra yapılan elektronik iz sürme ile ortaya çıktı. Parti il başkanlığını hackleyen IP numaralarına ulaşan polis, numaranın Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı binasının bulunduğu Turan Güneş Bulvarı, No: 118, Çankaya/ Ankara adresinde bulunduğunu tespit etti. Böylece paralel yapı ile irtibatlı olduğu yönünde kuşkular bulunan Redhack'in paralel bağlantısı da kesinleşti.

HEDEF ORDU İL BAŞKANLIĞI

SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı bilgilere göre İstihbarat'taki paralel polislerin adının karıştığı hackleme olayı Ordu Cumhuriyet Savcılığı'nca da soruşturuluyor. Soruşturma numarası da 2013/10529. Soruşturma konusu olaysa, 17 Aralık operasyonundan yaklaşık bir ay önce 27 Kasım 2013 ve 30 Kasım 2013 tarihlerinde AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın sitesine bilgisayar korsanı saldırısı düzenlenmesi... Redhack korsanlarının yaptığı saldırı sonucunda bir süre parti il başkanlığının sitesine girilemedi. Olayla ilgili olarak soruşturma açıldı. Soruşturma sonucunda elde edilen bulgulara göre 212.57.8.2…. IP adresinin hackleme olayında kullanıldığı tespit edildi. Savcılığın görevlendirdiği polisler, bu IP adresinin bulunduğu kurumu tespit edince şoke oldu.

Çünkü bu IP adresi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı binasındaki bir bilgisayara aitti. Hacker saldırısının Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait bir bilgisayardan gerçekleştirildiğini AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol da doğruladı. SABAH'ın görüştüğü Akyol, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve bu ilginç irtibatın detaylarının soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını bildirdi. Akyol, Redhack'in neden AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nı hedef seçtiği sorusuna da şu yanıtı verdi: "Ordu, geçmişte solun kalesi olarak bilinen bugün ise AK Parti'nin çok güçlü olduğu bir il. Diğer sebep ise partimizden istifa eden Ertuğrul Günay ve İdris Naim Şahin'in Ordulu olması. Gerçi Şahin istifa etti ama hacker saldırısının bununla ilgili olabileceğini düşünüyoruz." Redhack hakkında Emniyet Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda bir fezleke hazırlamıştı. Ancak o dönemde Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü bu soruşturmadan bir sonuç alınmamıştı. Akkaş, hükümete yönelik 17 Aralık operasyonunu yürüten savcıydı.

EMNİYET'İN REDHACK RAPORU

Bu arada Emniyet, Redhack ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda özetle şöyle deniliyor: "Türkiye'deki demokratik hükümeti yıkmak amacıyla 1997'de kurulan Marksist-Leninist ideolojiye sahip bilgisayar sistemlerine yönelik yetkisiz erişim suçlarını işleyen özellikle kamu kurumlarının ve devlet-hükümet yetkililerinin bilişim sistemlerini etkisiz hale getirerek bu esnada da ele geçirdiği gizli ve kişisel bilgileri yayımlayarak propaganda yapan sol tabanlı organize bir siber örgüt. Redhack Türkiye dışındaki gruplardan destek almakta ve örgütün ana hedefi anayasal düzeni ve demokratik olarak seçilen Türk hükümetini yıkmaktır."

Raporda Redhack'in Türkiye dışında destek aldığı gruplar arasında Esad rejimine bağlı olarak çalışan Suriye siber ordusunun bulunduğu da belirtiliyor.