'Reina' saldırısı soruşturmasında flaş gelişme

Reina saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, saldırgan Masharipov’un birlikte yakalandığı dini nikahlı eşinin de arasında olduğu 5 kişi daha tutuklanması talebi ile hakimliğe sevk edildi.

'Reina' saldırısı soruşturmasında flaş gelişme
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre Traone’nin saldırgan Masharipov ile Fransızcada Rusçaya, Rusçadan da Fransızcaya çeviri yapan Google Translate’i kullanarak anlaştığının tespit edildiği anlatıldı.

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile Esenyurt’taki hücre evinde birlikte yakalanan ve ifadesinde, Masharipov için, “Dini nikahlı eşim” dediği Fransa Reina saldırısı soruşturmasında flaş gelişme: Fransızcadan Rusçaya...

vatandaşı Tene Traone’nin de arasında olduğu 5 şüpheli tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimliğe gönderilen sevk yazısında Traone’nin Suriye’deki çatışma bölgesine geçmek için Esenyurt’taki eve geldiği belirtildi.

GOOGLE TRANSLATE İLE İLETİŞİM

Ayrıca sevk yazısında Traone’nin saldırgan Masharipov ile Fransızcada Rusçaya, Rusçadan da Fransızcaya çeviri yapan Google Translate’i kullanarak anlaştığının tespit edildiği anlatıldı.

SURİYE’YE GEÇECEKLERDİ

Şüpheli Traone’nin telefonunda yapılan incelemelerde bazı ses dosyalarının bulunduğu, bu ses dosyalarının da örgütsel görüşmelerin yapıldığı da sevk yazısında anlatıldı. Saldırgan Masharipov’un yakalandığı evde bulunan Somali vatandaşı Aysha Mohammed de tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mohammed’in de Suriye’deki çatışma bölgesine geçmek için Esenyurt’taki evde olduğu belirtildi.

TUTUKLANMALARI TALEP EDİLDİ

Savcılık, tüm şüphelilerin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklanmalarını talep etti. Şüpheli Alı Jameel Mohammed için ayrıca "39 kez kasten öldürme" suçundan da tutuklanması talep edildi.