Reina'daki Noel Baba kostümlü şahıs kimdi?

İstanbul Ortaköy'de Reina gece kulübüne yönelik düzenlenen terör saldırısında Noel Baba kılığına girmiş bir teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği konuşulmuştu. Reina'nın idare müdürü Işık Görmek, Noel Baba'nın kim olduğunu Habertürk'e anlattı.

Reina'daki Noel Baba kostümlü şahıs kimdi?
Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre İstanbul Ortaköy’deki Reina’da 15 yıldır idare müdürü olarak çalışan Işık Görmek, Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısında yanına çalışmaya gelen iki yeğeninden Yunus Görmek’i kaybederken, diğer yeğeni Mustafa Korkmaz’la birlikte katliamdan hafif yaralı olarak kurtuldu.

Harçlığını çıkarmak için o gece Reina’da çalışmaya gelen yeğeni Yunus’un acısını yaşayan Işık Görmek, Habertürk’e şunları anlattı:

“Yeğenlerim Yunus ve Mustafa vestiyer bölümündeydi. İki yeğenim de hafta sonları 100 lira için yanıma çalışmaya, harçlık çıkarmaya geliyordu. Yunus üniversitede okuyordu.  Maliye’den mekânı denetlemeye gelen 3 memurla muhasebe odasındaydık. Yılbaşı geceleri ben genelde kapıda dururdum. Müşteriler aranarak içeri alındılar. Mekâna silahla giriş kesinlikle yasaktır.

‘İNSANLAR ÜZERİME DÜŞTÜ’

Yeni yılın ilk dakikalarına kadar mekânın içerisine girip çıkıyordum. Terörist kapıdan ateş ettiğinde kendimi içeri atıp, yere yattım.

Güvenlikçi arkadaşım Ömer’in vurulduğunu gördüm, yeğenlerimi gözlerim aradı ancak ikisini de göremedim. Terörist koşa koşa yanımdan geçti.

İçeride doğalgaz kaçağına benzer bir gaz kokusu vardı. Gözümü açıp kapadığımda bağıranlar, yere düşüp acı çeken, ölen, suya düşen bir sürü insan gördüm.

Terörist önümden ikinci kez geçtiğinde ben de yeğenlerimi bulmak için arkasından mekânın ön tarafına koştum. Koşarken yere düşüp ölen insanlara takıldım ve adım atamayınca olduğum yere yığılıp kaldım. O sırada merdivenlerden koşan insanlar üstüme düştü.

Mustafa’yı buldum ama Yunus’u göremedim. Bir saat sonra kameraman arkadaşımız Yunus’un vefat ettiğini söyledi. Müşteriye servis götürürken vurulmuş yeğenim.

Mekânın önünde şehit olan polis memurunun dışında 3 polis daha vardı. 3’ünün o sırada mekânın yanındaki İSPARK’ta oldukları, çay içtikleri söyleniyor.

Diğer 3 polis neden gelmediler? Yine bir polis memurunun terörist içerideyken bazı yaralıları taşıdığı duyumu geldi. Ben yerde yatarken 2 defa yanımdan geçmiş terörist. Kamera görüntülerinde ellerimin üzerine düştüğüm an yanımda durduğu sırada şarjör değiştirdiği görülüyor."


‘NOEL BABA ARKADAŞIMIZ’

Görmek, “Terörist Noel Baba kıyafetliydi” iddialarını ise şöyle aydınlattı:

“İçeride Noel Baba kıyafetli birini gördüm. Bir süre göz göze geldik. Çok ses olduğu için konuşamadık. Bana sadece ‘Nasıl?’ diye sordu. Daha sonra bu kişinin servis elemanı arkadaşımız olduğunu öğrendik. İçerideki müşteriler için yapılan bir şirinlikti.”