Reina'nın sahibinden 12 saat içinde iki farklı açıklama

Ortaköy'de düzenlenen terörist saldırının gerçekleştiği gece kulübü Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın açıklamaları tepki çekiyor. Saldırının düzenlendiği saatlerde 'Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. Göz göre göre bu saldırı meydana geldi' diyen Koçarslan, saldırıdan 12 saat sonra ken

Reina'nın sahibinden 12 saat içinde iki farklı açıklama
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İstanbul, Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya dün gece 01.01'de terörist saldırı düzenlendi. Saldırganın ateş açarak kulübe girdiği öğrenilirken, en az 39 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırının düzenlendiği gece kulübünün sahibi Mehmet Koçarslan, gece saatlerinde Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. Koçarslan, "Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. Göz göre göre bu saldırı meydana geldi' ifadelerini kullandı.

Tepki çekti

Saldırı istihbaratının kendisine geldiğini ifade eden Koçarslan'ın 31 Aralık gecesi için gece kulübünü kapatmaması tepkilere neden oldu.

'29 Ekim'deki uyarıyı anlattım'

Açıklamasının ardından 12 saat geçen Mehmet Koçarslan, bu kez yeni bir açıklama yaptı. Sözlerinin anlamının dışında paylaşıldığını dile getiren Koçarslan, "Amerikan istihbaratı bana bilgi vermedi. 29 Ekim'de gazetelere, televizyonlara yansıyan ve kendi vatandaşlarına yönelik yaptıkları uyarıyı anlatmaya çalıştım" dedi.

Mehmet Koçarslan'ın son açıklaması şöyle:

"Amerikan istihbaratı bana bilgi vermedi. 29 Ekim'de gazetelere, televizyonlara yansıyan ve kendi vatandaşlarına yönelik yaptıkları uyarıyı anlatmaya çalıştım. Dediğim sadece budur, verdiğim tepki buna yöneliktir. 17 Aralık'tan beri Beşiktaş'tan Bebek istikametine kadar İstanbul polisi 3 ayrı noktada kontrol noktası oluşturmuştu."