Reza Zarrab davasında 'Ebru Gündeş' detayı!

ABD’nin New York kentinde 27 Kasım’da başlayacak olan Reza Zarrab davasında jüri seçimi bugün yapılacak. Jüri seçiminde yöneltilen sorulardan birisi ise "Reza Zarrab’ın eşi Ebru Gündeş'i doğrudan ya da dolaylı olarak tanıyor musunuz?" olacak.

Reza Zarrab davasında 'Ebru Gündeş' detayı!
Hürriyet'ten Rıza Canikligil'in haberine göre davanın sanıklarından eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ilk defa takım elbise giyip jüri seçimini izlemesine izin verilirken, diğer sanık Reza Zarrab’ın katılması beklenmiyor. Seçilecek olan 12 jüri üyesi, savcılık ve avukatların isimlerde uzlaşmasıyla belirlenecek. Tüm gün sürmesi beklenen jüri seçimine yaklaşık 200 adayın çağırıldığı belirtilirken savcılar ve Atilla’nın avukatları, adaylara sorulacak olan 90 soru üzerinde uzlaşmaya vardı.

GÜNLÜK 40 DOLAR ÜCRET

Seçilecek olan jüri adaylarına yaklaşık 3 hafta sürmesi beklenen duruşmalar boyunca günlük 40’ar dolar ücret ödenecek. Jüri üyeleri duruşmalar boyunca güvenlik çemberinde bir otelde tutulacak. Hangi dava için seçildiklerini ailelerine bile anlatamayacaklar. Eğer jüri üyelerinden birisi duruşmalar sırasında basına açıklamalar yaparsa dava düşecek. Ayrıca bu bir ceza davası olduğu için jürinin oybirliği gerekiyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..