Ricardo Quaresma'ya rekor teklif!

Beşiktaş'ta 2014-15 sezonunda forma giyen Demba Ba'yı 13.5 milyon Euro'ya transfer eden Çin'in Shanghai Shenhua ekibi, şimdi de Quaresma'ya gözünü dikti. Çinliler, sezon sonunda sözleşmesi bitecek yıldızı, Mart'ta başlayacak lige yetiştirmek için 20 milyon Euro bonservisi gözden çıkarmış durumda.

Ricardo Quaresma'ya rekor teklif!
Yeni Şafak'tan Süleyman Hatısaru'nun haberine göre Beşiktaş'ın Portekizli yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma için gündeme bomba gibi düşecek bir gelişme yaşandı. Siyah-beyazlılarda 2014-2015 sezonunda forma giyen Senegalli golcü oyuncu Demba Ba'yı kadrosuna katan Çin ekibi Shanghai Shenhua'nın, sezonun ilk yarısında sergilediği performansla dikkatleri çeken Portekizli futbolcu için Beşiktaş yönetiminin kapısını çaldığı ve 20 milyon Euro teklif ettikleri öğrenildi.

Quaresma'nın, siyah-beyazlı kulüple olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu durum uyarınca, 33 yaşındaki oyuncunun devre arasında istediği bir kulüple anlaşarak bonservis bedeli olmadan gelecek sezon o takımın formasını giyme hakkı bulunuyor. Ancak, Çin'de sezon mart ayında başlayacağı için Shanghai Shenhua ekibi yeni sezona Quaresma'yla başlamak istiyor. Bu da bonservis bedeli ödemeden almalarını imkansız hale getiriyor. Bu bakımdan Çinliler, devre arasında Quaresma için 20 milyon Euro bonservis ücreti vermeye razı.

YÖNETİM FİYAT ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Beşiktaş yönetiminin ise, teklife sıcak bakarken fiyatı biraz daha yukarı çekmeye çalıştıkları da ifade edildi. Siyah-beyazlıların, oyuncunun da gitmek istemesi durumunda transfere yeşil ışık yakmayı planladığı belirtildi.

Transfer gerçekleşirse Ricardo Quaresma aynı zamanda Beşiktaş tarihinin en yüksek transfer bedeli alarak gönderdiği futbolcu olarak kulüp tarihine geçecek.

Demba Ba, yine Çin ekibine 13.5 milyon Euro karşılığında gönderilerek, 2004-2005 sezonunun ardından Fransız ekibi Lyon'a 7.5 milyon Euro'ya gönderilen Norveçli golcü oyuncu John Carew'in rekorunu kırmıştı.
Konular Spor Haberleri