Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Beşiktaş yorumu

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Sivasspor - Beşiktaş maçını yorumladı.

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Beşiktaş yorumu
AMKSpor'da yer alan habere göre NTV Spor’da yayınlanan %100 futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen ilk yarı için şu ifadeleri kullandı.

“Beşiktaş kanatları daha çok kullanmalı”

“Beşiktaş’ın Bursa maçı haricinde sergilediği kısır futboldan uzaklaşması için kanatları daha çok kullanması gerek. Zaten Sivas’ın da ideal bekleri sahada yer almıyor, bu Beşiktaş için bir fırsat. Olcay çok fazla içeri katediyor. Oğuzhan’ın oyunu daha çok kanatlara açması lazım.”

“Marcelo orta saha gibi oynamalı”

“Beşiktaş hızlı futbol oynamayı seven bir takım. Sivasspor da bunun farkında, sakin ve kontrollü oynuyor. Beşiktaş’ın son 10 dakikadaki baskıyı sürdürmesi gerek. Şenol Güneş, Marcelo’yu birt orta saha gibi kullanabilir. Çünkü ileri çıktığında oyunun kilidini açacak hareketler yaptı. Kısacası iki önemli nokta var; Beşiktaş oyunun durmasına izin vermeyecek ve Marcelo’yu daha çok oyuna sokacak.”

Başarılı yorumcu maçın tamamını ise şu sözlerle yorumladı:

“Başka statlarda oynamak Beşiktaş için avantaj oldu”

“Beşiktaş’ın stadının yıkılıp yeniden yapılması, uzun vadede Beşiktaş’ için çok faydalı oldu. Adeta sürekli deplasmanda oynadıkları için, dışarıda kazanmayı öğrendiler. Artık stadı da yapıldıktan sonra içerde dışarda kazanan bir takım haline gelecek. Bugün, Beşiktaş için zor bir deplasmandı, puan kaybetme ihtimali de vardı. Alınan bu önemli 3 puanla birlikte, Fenerbahçe yarın kazansa bile son 5 haftaya 2 kez berabere kalma hakkıyla girdi.”

“Bilic’in bu takım üzerindeki hakkı yenmesin”


“Skorun 2-1 olmasına bakılmasın. Sivasspor beraberlik için oynadı. Sakin ve bozmaya odaklı bir oyunları vardı. Buna karşınn Beşiktaş iyi oynayan, mücadele eden, sürekli gol arayan bir takım. Evet gelinen bu noktada başrol Şenol Güneş’in ancak, bu takıma Bilic’in katkısı da var. Beşiktaş deplasmanda kazanmayı Bilic’le öğrendi. Bu ekibin altyapısını da o oluşturdu.”

“Beşiktaş şampiyon olursa, hak ederek kazanmış olur”

“Beşiktaş bu sezon deplasmanda 32 gol atmı. Fenerbahçe’nin iç sahada attığı gol sayısından fazla. Bu istatistik bile şampiyonluk yolunda başlı başına önemli bir faktör. Beşiktaş sezon sonunda şampiyon olursa, bunu hak ederek gerçekleştirmiş olacak.”

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Beşiktaş yorumu

Konular Spor Haberleri