Rizeli Emir'i öldüren B.K. ile ilgili şok gerçek!

Rize’de derste arkadaşı Emir Taş’ın boğazını kesen B.K.’nın (16) bir seri katilin kurbanlarını bıçak, ip, okla öldürdüğü bilgisayar oyunu Assassin’s Creed tutkunu olduğu ortaya çıktı.

Rizeli Emir'i öldüren B.K. ile ilgili şok gerçek!
Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre Rize Pazar’da 16 yaşındaki lise öğrencisi B.K., okulda ders sırasında arkadaşı Emir Taş’ı, boğazını keserek öldürmüştü. B.K. işlediği cinayetin ardından da intihar etmeye kalkışmıştı. 20 Mart’ta cinayeti işleyen B.K.’nın cep telefonu incelemesinde cinayetin ipuçlarını veren notlar tespit edilmişti. 9. sınıf öğrencisi B.K. hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianameye göre, B.K.’nın telefonunda cinayetten 10 gün önce kaydedilen “Ölümümden sonra istediklerim” başlıklı 38 maddelik bir liste bulundu. Listenin 17. maddesinde “Emir reis sana zarar gelecek, ondan özür dile K.”, 26. maddede “Emir reis kork, a.k.. Hem de hiç acımadan çatur çutur. P.çlik yapmayı seviyorum, karışmayın”, 38. maddede ise “Ölümün suçu E.’dir. E.’yi suçlayın suçlayın” gibi ifadeler yer aldı. 38 maddelik listenin 35. maddesinde de B.K. “Assassin’s Creed gibi olacak Emir... Bant lazım ya da ip. Biraz araştırma ile daha kolay olacak” diye yazdı. 1 Ocak’ta cep telefonuna aldığı notta ise B.K.’nın “Emir’i kesmeden önce soracağım soruları o gün senden öğreneceğim” yazdığı da tespit edildi.

‘YAŞ VE İÇERİK KURALLARI YOK’

Uzmanlar, bir suikastçının değişik rollerde; bıçak, kılıç, ok, balta ve ip kullanarak kurbanlarını öldürdüğü Assansin’s Creed adlı oyunun 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını söyledi. Ailelerin denetimlerini artırması gerektiğine işaret eden oyun uzmanı İlker Karaş, “Bu oyunda şiddet unsuru var. Aileler çocukları denetlemeli buna izin vermemeli. Çocuklar oyundaki hikâyeleri gerçek sanıyor, karakterlerle bütünleşiyor. Hayal dünyasındaki bu olayları gerçeğe dönüştürüyor, ayırt edemiyor” dedi.

Oyun ve sanal gerçeklik uzmanı Sinan Akkol, Karaş’ın aksine oyun ve B.K.’nın işlediği cinayetle ilgili “Olay şu oyun yüzünden oldu” demenin yanlış olacağı görüşünde. Akkol, “Gerçekte başka bir sıkıntı vardır. Bu onun yansımasıdır” dedi. Hukukçu Dr. Mete Tevetoğlu ise “Ülkemizde oyunların yaş ve içerik işaret ve derecelendirme kuralları olmadığı için küçük yaştakilerin kendilerine uygun olmayan oyunları oynamaları ve bunlardan olumsuz etkilenmeleri gündeme gelebiliyor” dedi. Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, madde bağımlılığına bir de medya bağımlılığının eklendiği belirterek “Zararlı oyunlar ülkemiz üzerinden pazarlanıyor. Bunlarla gençlik yok ediliyor. Aile eğitim birimimiz var. Okulların başlamasıyla birlikte harekete geçti. Medya bağımlılığına o eğitimi de ekledik. Meslek elemanları okulları tek tek dolaşarak, hem öğretmenlere hem de öğrencilere farkındalık eğitimi verecekler” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN’

Psikiyatr Uzmanı Dr. Şenol Anaç da bu oyunları oynayanların yaş aralıklarının genelde 15 ile 25 arasında olduğunu ifade ederek şunları dedi:

“Onları hedef kitle yapan şey de ergenlerdeki ruhsal yapının değişken ve tam oturmamış olmasından kaynaklanıyor. Aileler çocuklarına ‘Biz bir bütünüz’ mesajı vermeli. Sosyal medyada da ne yaptıklarını takip etmeli. Çocuk, arkadaş ortamı, sosyal çevresi, onu dinleyen, olduğu gibi kabul eden, yanlışına ve doğrusuna saygı gösteren bir çevrede yaşamıyorsa, bu duygularla en başta kendisini eleştirmeyen, olduğu gibi kabul eden bir sanal âleme bulaşıyor. Daha sonra sanal âlem bunu kötüye yönlendirerek, intihara sürüklüyor.”

SUİKASTÇI KURBANLARINI AVLIYOR


Assassin’s Creed 6 ayrı seri oyundan oluşuyor. 2007’de çıkan oyunda bir suikastçı, değişik rollerde bıçak, kılıç, ok, balta ve iple kurbanlarını avlıyor. Oyunun hikâyesi Üçüncü Haçlı Seferi döneminde, Haşhaşiler adıyla bilinen, Hasan Sabbah önderliğindeki tarihsel örgüt ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulanmıştır. Oyunu oynayan kişi aslında 21. yüzyılda yaşayan, bağlandığı “Animus” adlı makine sayesinde genetik kodlarını taşıdığı geçmişindeki atalarının yaşadıklarına şahit olan Desmond Miles’ı yönetmektedir. Makine sayesinde anılarını izlediğimiz suikastçı ise Altaïr Ibn-La’Ahad’dır. Bu makine sayesinde hikâye ilerledikçe, Tapınak Şövalyeleri ve Haşhaşiler arasında geçen ve “Cennetin Elması” adıyla bilinen güçlü bir silahı elde etmek için yaşanan mücadele ortaya çıkar.