Rojin: "Kendim oynayıp kendim yöneteceğim!"

Akustik bir projeyle sevenlerine sürpriz yapmaya hazırlanan Rojin, bir de film çekmeye hazırlanıyor. Yapımcılığa soyunan Rojin, gerçek bir olaydan yola çıkarak çekeceği yapımda hem oynayacak hem de yönetecek.

Rojin: "Kendim oynayıp kendim yöneteceğim!"
Rojin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

-İlerleyen zamalarda yeni bir albüm çalışması olacak mı?


Albümlerimin hepsinin aralıkları iki ya da üç yıl oluyor. En son 2015 yılında “Ya Hep Ya Hiç” albümünü çıkartmıştım. Şimdi yeni bir çalışmanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Albüm çalışmalarım genellikle 17-18 eserden oluşuyor. Sürprizi paylaşayım o zaman çok yakında yeni albüm çalışmamı sevenlerime hediye edeceğim.

TÜRKİYE'DE MÜZİK ŞU AN İYİ NOKTADA

- Şu aralar neler yapıyorsunuz?


Ne yapmıyorum ki? Hiperaktif bir deli gibi dolanıyorum. Tezimi yazıyorum. Her sabah erken kalkıp, yeni çıkacak olan kitabımı bitirmeye çalışıyorum. Albüm projesi hazırlığı içerisindeyim. Yapımcılık yapmaya başladım. Önce müzik sektöründe başladık yapımcılığa şimdi alanı genişletip film çekmeye karar verdik. Yakında yaşanmış bir olaydan yola çıkarak bir film çekeceğim. Hatta hem kendim oynayıp hem de kendim yöneteceğim.

- Nasıl bir film olacak?

Ben aslında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümü mezunuyum. Devlet tiyatrosunda son rolden başrole birçok oyunda rol aldım. Senaryo ve yönetmenlik çok korktuğum alanlardı ve uzun süredir kafamdaki senaryoyu cesaret edip ete kemiğe büründüremedim. Sonunda korkularımı aşmayı ve bir hikâye anlatmanın ruhla ilgili olduğuna karar verdim. Bu ruh kültürüme güveniyorum ve senaryo kadın mülteciler olduğu için daha yakıcı bir hisle yaklaşıyorum. İyi bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum.

- Neden bir yapım şirketi kurmak istediniz?

Yapımcı olarak yaptığım müzik tarzına hakim olabilen bir alan yoktu. En iyisi kendi firmamı kurup yola devam etmem gerekiyordu. Ancak bu yolda karşılaştığım güzel sesler ve yetenekler olunca iş büyüyor. Ortağım Ümit Yücekaya üzerinden yürüyor o işler. Mesela barış gününde tanıştık Natalia ile. Natalia’nın Türkiye’ye yeniden gelip müzik yapma hayali vardı. Bunu gerçekleştirmesine yardımcı olduk. Şimdi Natalia’nın albümünü hazırlıyoruz.

NEDEN TÜRKÜ FESTİVALLERİ YOK?

- Türkiye’de müzik gelişimini nasıl buluyorsunuz?


Türkiye’de müzik gelişimi çok iyi bir noktada ve aslında her tarzda her alanda ruhu tarzı olan bir ülkeyiz çok güzel. Ancak kendi özümüzden uzaklaşmadan onun da yerini görerek bilerek severek ilerlemeli Rock festler var pop festler var neden türkü fest yok. Bağlamaya duyulan antipatiyi anlamıyorum. Bir düğün yapıyoruz. Yabancı şarkılarla başlayıp kara üzüm habbesiyle bitiyor.  
Konular Röportaj