Rojin: "Oyuncu olmak için evden kaçtım!"

Alternatif müziğin güçlü sesi Rojin, müzik kariyerindeki 7. albümünü çıkardı. ‘Rojin 2018’ isimli albümde Ahmet Kaya’nın ‘Yalan da Olsa’ isimli şarkısını seslendiren sanatçı, “Çok dokunaklı, isyanlı, coşkulu, deli ve danslı bir albüm oldu” diyor.

Rojin: "Oyuncu olmak için evden kaçtım!"
Rojin'in Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Yeni albüm çalışmanızdan biraz bahseder misiniz?


3 yıl aradan sonra yeni bir heyecan, doğum, coşku, sevgi ne derseniz. Her üretim, her melodi daha güzel bir hayatı ve umudu temsil eder. 9 şarkıda dokuz doğurdum diyebilirim. Şu anda lohusa dönemindeyim. Bakalım şarkılarla ilgili tepkiler geldikçe lohusalığım geçecek. Hiç hamilelik yaşamamış birinin böyle benzetme yapması ne kadar doğru bilmiyorum ama her albüm bir doğum süreci.

AYIKLAMA DÖNEMİNDEYİM

Yakında klip geliyor mu?


Rengarenk muhteşem bir klip çekeceğiz. Danslı postmodern bir iş olacak. Tarlabaşı’nda çekmeyi düşünüyoruz. Hayranlarımızın talebine göre ikinci klibi de çekeceğiz. Şimdiden ipucu veriyorlar. “Şahit Çamlıca” ve “Duyun Beni” arasında gidip geliyoruz.

Rojin 2018 albüm ismi nasıl oluştu?

Albümün adına hangi şarkının adını koysak diğerine haksızlık olacaktı. Çünkü bütün şarkılara çok güveniyoruz. En iyisi “Rojin 2018” diyelim dedik. 18 reşit olma yaşı 18 artık geride bıraktığım şu anda o zamanki aklımı beğenmediğim bir dönemdeyim. Artık ayıklama seçme gereksiz şeyleri hayatımdan çıkarma dönemindeyim. Daha çok 18 ayar altını 22’den çok makbul görürüm. 18 yaş, 18. sanat yılım ve birçok neden var.

Albüm fotoğraflarınız da çok marjinal...

Hayatta her zaman değişikliğin iyi geldiğini gördüm. İçeriğimi değiştirip geliştirmeyi seviyorum. Mayolu fotoğraflarım konuşuldu ama ben hiç yapmadığım hiç giymediğim bir şeyi giyinmedim.

FREEMAN’LA OYNAMAK İSTERİM

Dizi ya da sinemada yer almak istiyor musunuz?


Hepimiz dışa dönük insanlarız. Oynamak istiyoruz, görünmek istiyoruz. Ancak bir işi erbabına bırakmak o işin en iyisinin olacağının göstergesidir. Müzik, tiyatro, dans… Hepsi iç içe görsel sanatlar kardeştir. O nedenle müziği, dansı ve tiyatroyu birbirinden ayrı düşünemiyorum. Çok isterim iyi bir projede oynamayı.

Beraber oynamak istediğiniz bir oyuncu var mı?

Morgan Freeman ve Meryl Streep ile oynamak isterim. Gözleriyle, kalbiyle oynayan, dengesini iyi kuran karakterin matematiğini iyi çözen bir oyuncuyla oynamak bir oyuncuya çok şey katar diye düşünüyorum.
Konular Röportaj