Ronaldo'nun gönlü de çok zengin

Ronaldo, sahadaki başarısını kalplere taşıdı. Şili’de bir çocuk hastanesi yaptırmaya başladı. Hastanede tedavi görecek çocuklardan hiçbir ücret alınmamasını istediği ortaya çıktı.

Ronaldo'nun gönlü de çok zengin
Takvim'in haberine göre İspanya takımı Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, diğer futbolculara fark attı. Her maçta sahanın tozunu arttırmayı başardı. Futboldaki başarısının yanı sıra yaptığı yardımlarla da büyük takdir topladı. Özellikle Müslüman dünyasına yaptığı yardımlarla Ortadoğu'da herkesin sevgisini kazandı. Başarılı sporcu son olarak çocuklar için kolları sıvadı. Latin Amerika ülkesi Şili'nin başkenti Santiago'da çocuk hastanesi yaptırmaya başladı.

Hastanenin inşaatının 2020'de biteceği açıklandı. Ayrıca Ronaldo'nun, hastanede çocukların ücretsiz tedavi edilmesini istediği ortaya çıktı. 4 çocuk babası olan ve her fırsatta 7 çocuğu olmasını istediğini söyleyen Ronaldo, bu hareketiyle yeniden kalpleri kazandı. Daha önce de pek çok hayır işine imza atan Ronaldo, 2012'de Altın Ayakkabı ödülünü satıp elde ettiği 1.5 milyon euroyu Filistin'e bağışladı. Bombalı saldırıda anne ve babasını kaybeden 3 yaşındaki Filistinli Haydar Mustafa ile kucaklaştı.

Yine İsrail bombaları yüzünden ailesini kaybeden ve yüzü yanan 5 yaşındaki Ahmed'in tüm tedavi masraflarını karşıladı.
Konular Spor Haberleri